Τα πάθη του Θεανθρώπου κυριαρχούν τη Μεγάλη Εβδομάδα στους τηλεοπτικούς δέκτες, με επιβλητικότερο όλων, τη διαχρονική σειρά του Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Πρόκειται ίσως για την πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Στην διάρκειας 371 λεπτών σειρά, ο Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν τέσσερα χρόνια, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Η σειρά θα αρχίσει από σήμερα Μ. Τρίτη να προβάλλεται ξανά από τους δέκτες του ΑΝΤ1, όπως άλλωστε γίνεται κάθε πασχαλινή περίοδο, τα τελευταία χρόνια. Πόσα όμως είναι αυτά; Όπως ενημερωθήκαμε από τον τηλεοπτικό σταθμό, η σειρά προβάλλεται από το κανάλι του Αμαρουσίου, επί τουλάχιστον 15 χρόνια, με μόλις δυο «διαλείμματα».

Ο ΑΝΤ1 άρχισε να εκπέμπει περίπου τα τέλη του 1989, αρχές του 1990 οπότε ίσως να πρόκειται για μια σειρά, που σαφέστατα έχει υιοθετηθεί από τον σταθμό.