Συνέντευξη στο περιοδικό «Hello» και στην δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα έδωσε η Βίκυ Καγιά σε μια εκ βαθέων και εφ’ όλης της ύλης συνομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στη μητρότητα τον ομορφότερο – αλλά και πιο δύσκολο – ρόλο της ζωής της, όπως ανέφερε – αλλά και για το αν έχει βιώσει ανταγωνισμό και παιχνίδια πίσω από την πλάτη της

«Είναι ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής μου. Δεν έχω κάνει κάτι πιο δύσκολο και ουσιαστικό» δήλωσε η όμορφη παρουσιάστρια για τον ρόλο της ως μητέρα και στην ερώτηση γιατί είναι δύσκολος ρόλος απάντησε:

«Γιατί είναι δύσκολο να είσαι μαμά. Από τη στιγμή που θα βγεις από το μαιευτήριο, δεν ηρεμείς ποτέ, δεν σταματάς να αγχώνεσαι και να κοιμάσαι ανήσυχα. Δεν είσαι ποτέ ανέμελη ξανά γιατί όλη σου τη ζωή είσαι γονιός. Αλλάζουν οι δυναμικές, η ηλικία, οι απαιτήσεις και η καθημερινότητα, κι εσύ πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες. Μη πω για τα ξενύχτια και την αγωνία όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν» τόνισε και για το αν είχε βοήθεια από τη μητέρα της τοποθετήθηκε:

«Με βοήθησε πολύ στην Μπιάνκα, στον Κάρολο όμως όχι, καθώς είχε κάποια δικά της θέματα. Δεν μπορώ να θυμηθώ τη ζωή μου χωρίς τα παιδιά μου, ο Ηλίας και τα παιδιά μου είναι όλη μου η ζωή. Ζω για αυτούς, χτυπά η καρδιά μου για αυτούς. Η καριέρα μου είναι απλώς η καριέρα μου, η οικογένειά μου όμως είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα, δεν ξέρω πώς ζούσα πριν» ανέφερε και στη συνέχεια αποκάλυψε τι της λένε τα παιδιά της για τις πολλές ώρες που λείπει από το σπίτι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων

«Με παρακαλούν: «Μαμά, μην πας στη δουλειά!». Παρ’ όλα αυτά, είμαι μια κανονική μαμά, θα παίξω μαζί τους και θα βγω με τη φόρμα, ενώ οι φίλες μου είναι οι μαμάδες των φίλων της Μπιάνκα και του Καρόλου. Αν και προσπαθώ να τα διαχειριστώ όλα μαζί, δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν στιγμές που κλαίω, λυγίζω, στεναχωριέμαι και έχω μαύρους κύκλους. Από την άλλη, όμως όλα είναι μέσα στη ζωή» υπογράμμισε.

«Κατόπιν εορτής, μάθαινα τι λεγόταν πίσω από την πλάτη μου»

Στο θέμα του επαγγελματικού ανταγωνισμού και στο αν υπάρχουν άνθρωποι που την έχουν απογοητεύσει, οι οποίοι μετά αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη κι αντίστοιχα εκείνη το ίδιο η Βίκυ Καγιά εξομολογήθηκε:

«Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ συχνά στην ζωή μας. Το θέμα είναι να έχουμε την γενναιοδωρία και την αυτογνωσία να δεχθούμε ότι έχουμε κάνει λάθος και να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ το κάνω απλόχερα, από την άλλη πλευρά όμως, δεν το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές. Και στην τηλεόραση και με τη σχολή γενικότερα, έχω βοηθήσει πολύ κόσμο, αλλά σπάνια έχω ακούσει ευχαριστώ».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν μπορεί κάποιοι να παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη της ώστε να φτιάξουν μια εικόνα για εκείνους

«Στο παρελθόν, αυτό συνέβαινε πολύ συχνά. Κατόπιν εορτής, μάθαινα τι λεγόταν και πώς συμπεριφέρονταν πίσω από την πλάτη μου αλλά δεν κρατώ κακία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φεύγω, αφήνω το χρόνο να λειτουργήσει και συγκεντρώνομαι στο δικό μου στόχο. Δεν αναλώνομαι σε εξηγήσεις, ειδικά σε κάποιους που δεν έχουν διάθεση να καταλάβουν».

Και αλήθεια πώς αντιδράει όταν δημιουργούνται κόντρες, επιλέγει να φύγει, δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά;

«Δεν έχω καμία διάθεση και δεν με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με όλα αυτά» τόνισε αποφασιστικά.