Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχα ιδέα ποιος ήταν ο Roy Halston, που ήταν γνωστός μόνο με το επίθετο του, όμως η νέα mini σειρά από το Netflix μου το έκανε λιανό.

Βασισμένη στο βιβλίο του Steven Gaines, Simply Halston, και με τον Ryan Murphy (American Horror Story) στο σενάριο, η σειρά φέρει το όνομα του δημοφιλή σχεδιαστή μόδας και μας εξιστορεί την άνοδο και την πτώση του μέσα από τα πέντε 45λεπτα επεισόδια της.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο μοναδικός Ewan McGregor (Trainspotting, Fargo). Το έργο του δεν ήταν εύκολο, καθώς έπρεπε να δώσει ζωή σε έναν άνθρωπο ιδιαίτερο, εκκεντρικό και φυσικά, ιδιοφυή. Σχεδόν πάντα κοιτούσε τους άλλους με ένα «τουπέ» αφ’ υψηλού ενώ «κρατούσε» τον καλό του εαυτό για τους διάσημους φίλους του, όπως η ηθοποιός και τραγουδίστρια Liza Minnelli (Krysta Rodriguez) και ο εικονογράφος μόδας, Joe Eula (David Pittu).

Η ιστορία της σειράς ξεκινάει ουσιαστικά με την άνοδο του Halston στη δεκαετία του 70′ ενώ γρήγορα έρχεται η εξαγορά της εταιρείας του από τον David Mahoney (Bill Pullman), μια κίνηση που έμελλε να δώσει το απαραίτητο «σπρώξιμο» στο brand του Halston. Οι collections του δεν θα περιορίζονταν στα ρούχα, αλλά θα επεκτείνονταν μέχρι και σε αρώματα και ακόμα και σε βαλίτσες.

Ο Halston ζούσε τη ζωή του στο έπακρο, διασκέδαζε συνεχώς και έφτασε σε σημείο να είναι πλήρως εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και το ποτό. Τα πάρτι στα οποία συμμετείχε στο γνωστό club, Studio 54, ήταν αξέχαστα. Δίπλα του είχε, σε μία απ’ ότι φάνηκε τοξική σχέση, τον ερωτικό του σύντροφο, Victor Hugo (Gian Franco Rodriguez), ενώ γενικότερα ήταν «απελευθερωμένος» έχοντας περιστασιακά και άλλους ερωτικούς δεσμούς με άντρες.

Η πτώση του ίδιου και του ονόματος του ήταν αναπόφευκτη, αφού ο Halston είχε πλέον μείνει σχεδόν μόνος του, μιας και είχε απομακρύνει τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Ο σχεδιαστής μόδας πέθανε από καρκίνο τον Μάρτιο του 1990.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Halston πετυχαίνει σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ σε ορισμένα άλλα όχι. Το σημείο το οποίο ξεχωρίζει με διαφορά είναι η ερμηνεία του McGregor. Ο Σκωτσέζος είναι απολαυστικός, δίνει μία αξιομνημόνευτη ερμηνεία και πραγματικά «λάμπει», υπερ-καλύπτοντας όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς του cast.

Το μουσικό κομμάτι, επίσης, είναι αρκετά διασκεδαστικό, μιας και προσδίδει μία ζωντάνια και ένα ξεχωριστό τόνο. Η σειρά γενικά είναι ενδιαφέρουσα, ό’τι πρέπει για binge-watching. Έχει έναν ρυθμό, διαθέτει στυλ (δεν θα γινόταν αλλιώς), πανδαισία χρωμάτων και ρούχων και σου «ανοίγει το μάτι» με τις στιλιστικές επιλογές που προβάλει. Παράλληλα, είναι σίγουρο πως ο κόσμος παλαιότερων δεκαετιών «ζωντανεύει» με ενδιαφέρον τρόπο.

Το πρόβλημα της σειράς εντοπίζεται στο αφηγηματικό κομμάτι. Τα πέντε επεισόδια δεν λειτουργούν, δεν δίνουν την κατάλληλη ανάπτυξη στην ιστορία, η οποία πηγαίνει από το «Α» στο «Ε» πηδώντας όλα τα υπόλοιπα γράμματα. Η επιφανειακή αυτή προσέγγιση εμποδίζει τη σειρά να “πει” περισσότερα πράγματα και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που εντέλει είναι.

Στο τέλος της ημέρας, το Halston είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, όμως δεν παύει να είναι κάπως «πρόχειρο». Τα πέντε επεισόδια δεν καταφέρνουν να διηγηθούν την ιστορία του δημοφιλούς σχεδιαστή μόδας όπως θα έπρεπε, όμως αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει την λαμπερή ερμηνεία του Ewan McGregor.