Η πολυαναμενόμενη σειρά του HBO με τίτλο The Nevers έκανε πρεμιέρα εχθές και σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το HBO που συνεχίζει να επενδύει σε σειρές φαντασίας και στην περίπτωση του The Nevers, η ιστορία εκτυλίσσεται σε μία πραγματική εποχή συνδυάζοντας παράλληλα και κάποια στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται κατά την διάρκεια Βικτωριανής εποχής στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα το 1896, όταν μετά από ένα περίεργο συμβάν, ένα γκρουπ ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Το πιλοτικό επεισόδιο μας εισάγει στο πως αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι, γνωστοί και ως Touched, από την τοπική κοινωνία του Λονδίνου καθώς υπάρχει αρκετός φόβος και προκατάληψη προς το μέρους.

Η Amalia True (Laura Donnelly) είναι υπεύθυνη σε ένα ορφανοτροφείο, το οποίο υποδέχεται άτομα που θεωρούνται Touched και προσπαθεί να τους προστατέψει και να τους βοηθήσει. Κάτι σαν το καθηγητή X θα λέγαμε από το X-men. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου λοιπόν γνωρίζουμε μερικούς από τους Touched και ανακαλύπτουμε σιγά σιγά τις ικανότητες τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά καθώς η Amalia συνειδητοποιεί πως κάποιος απαγάγει τους Touched και σίγουρα θα είναι μία βασική πλοκή που θα μας απασχολήσει σε επόμενα επεισόδια. Ταυτόχρονα επίσης μία σειρά δολοφονιών στο Λονδίνο σκορπά τον τρόμο και την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με την βασική ανταγωνίστρια της υπόθεσης, την Maladie, την αρχηγό ενός άλλου γκρουπ των Touched, να είναι η βασική ύποπτος.

Το πρώτο επεισόδιο σίγουρα θέτει τα θεμέλια για το τι θα ακολουθήσει ανάμεσα στην Amalia και την Maladie, οι οποίες έχουν διαφορετικές απόψεις για την θέση των Τouched στην κοινωνία του Λονδίνου (Καθηγητής X εναντίον Mαγκνίτο θα λέγαμε).

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα της σειράς The Nevers ήταν σίγουρα μία εντυπωσιακή αρχή και μία καλή εισαγωγή στην ιστορία των Touched που όμως σε μερικά σημεία χάνεται. Υπάρχουν αρκετές δευτερεύουσες πλοκές που για πιλοτικό επεισόδιο θα λέγαμε πως ήταν κάπως χαοτικό αλλά σίγουρα αυτό μας δείχνει πως θα ακολουθήσουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στην συνέχεια του 1ο μέρους της σειράς.

Έτσι, αυτό δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει καθώς η μουσική, τα εξαιρετικά κοστούμια και οι ερμηνείες των ηθοποιών κρατούν την ισορροπία. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα εάν είστε λάτρεις του είδους.