Ένα αρκετά «δυνατό» επεισόδιο ήρθε να δώσει συνέχεια μετά από τέσσερις μήνες στον πολυταλαιπωρημένο 10ο κύκλο του The Walking Dead. Όπως σημειώνει το Lordoftheseries.gr, η επιστροφή της Maggie κυριαρχεί, με τη δυναμική Maggie-Negan που αρχίζει να «χτίζεται», να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον.

Μια απειλή από το παρελθόν της Maggie έρχεται γα να τη «στοιχειώσει» και να της δείξει πως οι κίνδυνοι δεν έχουν τελειώσει, την ώρα που η ομάδα επανέρχεται στην όποια κανονικότητα της μετά τη καταστροφή του Hilltop και την ημί-διάλυση της Alexandria, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες…

Αξιοσημείωτη στο επεισόδιο αυτό, αλλά και γενικότερα, ήταν η αλλαγή στο φιλμ με το οποίο γυρίζουν. Παράλληλα, η μουσική, που πάντα είναι μια συνταγή επιτυχίας, χρησιμοποιήθηκε αρκετά στο επεισόδιο αυτό.

Τι ξεχώρισε στο επεισόδιο

Η Maggie συζητά με την Judith για τη μητέρα της, τη Michonne, και συμφωνούν πως βρίσκεται κάπου εκεί έξω, κάτω από τον ίδιο ουρανό με εκείνες. Δευτερόλεπτα μετά σαστίζει, συναντώντας μετά από αρκετά χρόνια τον Negan, θεωρώντας φυσικά πως έχει αποδράσει.

Εκείνος σαν να την χαιρετάει προκλητικά, όμως τη διαβεβαιώνει πως δεν έχει αποδράσει. Το πρώτο από τα πολλά επεισόδια της περίεργης αυτής σχέσης έχει ξεκινήσει…

Λίγο αργότερα, η Maggie συστήνει στον Daryl και την Carol τους δύο συνοδοιπόρους της, τον μασκοφόρο ninja Elijah και τον Cole, με τους οποίους ζούσε εκείνη και ο γιος της προτού καταστραφεί ο τόπος τους. Το πρώτο σοκ της Maggie, που αντικρίζει την καταστροφή στο Hilltop, διαδέχεται το άλλο, ακόμα πιο μεγάλο, πως δηλαδή ο Negan συνεργάστηκε με τους Whisperers για την καταστροφή του.

Η Carol, όμως, την ενημερώνει πως εκείνος ήταν η μόνη τους ευκαιρία για να τους νικήσουν, γι’ αυτό άλλωστε και τον απελευθέρωσε. Ο Daryl διαφωνεί με την Carol που έκανε αυτήν την αποκάλυψη και αναρωτιέται αν και η ίδια έχει συγχωρήσει τον Negan. Αποφασίζει να βαδίσει μαζί με την Maggie, ώστε να εξομαλύνει όσο γίνεται τα πράγματα.

Επειδή η Kelly δεν θα σταματήσει ποτέ να ψάχνει για την Connie, ακολουθεί τον Daryl και την ομάδα της Maggie σε περίπτωση που βρει κάποιο στοιχείο… Η ήλιος σιγά-σιγά πέφτει και η Maggie δεν θέλει να το ρισκάρει να βρίσκονται στα δάση, οπότε με απόφαση της εισβάλλουν σε ένα χώρο με κοντέινερς και τον καθαρίζουν από τους walkers.

Το βράδυ, και όσο η Maggie επουλώνει τις πληγές της, ο Daryl της λέει πόσο όμορφο είναι που επέστρεψε, αναμένοντας με περιέργεια την εξήγηση της για το τί συνέβη. Εκείνη του εξηγεί πως μαζί με την Georgie ταξίδευαν σε διάφορες κοινότητες ώστε να τις βοηθήσουν, μέχρι που το πράγμα «στράβωσε» και βρέθηκαν χωρισμένες.

Η απάντηση της στο γιατί δεν επέστρεψε πιο πριν, ήταν διότι πήγε μαζί με τον γιο της σε μια ειδυλλιακή κατοικία της οικογένειας της δίπλα στον ωκεανό, μέρος στο οποίο ήθελε να πάει με τον Glenn. Ουσιαστικά, ο λόγος που έφυγε και δεν επέστρεψε μέχρι τότε, ήταν πως δεν άντεχε να ζει με τον Negan. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε μια απάντηση στην ερώτηση του γιου της για το αν πήρε αυτό που άξιζε ο κακός άνθρωπος που σκότωσε τον μπαμπά του.

Το επόμενο πρωί, η Kelly δεν βρίσκεται στο πόστο της, αλλά ψάχνει την αδερφή της και θεωρεί πως ένα ρούχο που εντοπίζει σε ένα φορτηγό ανήκει σ’ αυτήν. Η Maggie την κατσαδιάζει γι’αυτό αλλά το μετανιώνει άμεσα όταν μαθαίνει την αλήθεια. Ο Elijah σπεύδει να δώσει το ρούχο στην Kelly, καθώς έχει χάσει και εκείνος την αδερφή του.

Όσο πλησιάζουν προς τον καταυλισμό που βρίσκεται ο γιος και η υπόλοιπη ομάδα της Maggie, βλέπουν καπνό, το σπιτάκι καμένο και ανθρώπους απανθρακωμένους. Ο Cole είναι σίγουρος πως γι’ αυτό ευθύνονται οι Reapers, η ομάδα που κατέστρεψε το προηγούμενο τους σπίτι, όμως η Maggie θα συνεχίσει για τον εντοπισμό των επιζώντων.

Το group χωρίζεται, με την Maggie και τον Daryl να παίρνουν το ένα μονοπάτι και τους υπόλοιπους τρεις το άλλο. Κάπου εκεί, ο Elijah «σπάει», χωρίς να μπορεί να εκφράσει τον πόνο του επειδή είναι κωφάλαλος, όμως η Kelly του βγάζει τη μάσκα και του συμπαραστέκεται. Μερικά μέλη της ομάδας της Maggie εμφανίζεται, όμως αμέσως ένας τους σκοτώνεται από σφαίρα sniper.

Ο ελεύθερος σκοπευτής βρίσκεται μέσα στο δάσος και σκοτώνει και τις δύο άλλες κοπέλες της ομάδας, με τον Daryl και τη Maggie να είναι εγκλωβισμένοι πίσω από τα δέντρα. Η Maggie πάει πλαγίως για να τον βρει, όμως εκείνος έχει κρυφτεί μέσα στο φυτά και έρχεται από πίσω της, ακινητοποιώντας την! Το ίδιο κάνει και με τον Daryl, με τις ελπίδες τους πλέον να φαίνονται τελειωμένες…

Όμως, το βέλος που δέχεται από την Kelly τον τραυματίζει, χωρίς όμως να τον σκοτώνει. Έτσι, η Maggie τον ρωτάει για την ταυτότητα του και το λόγο που το κάνει αυτό, με τον σκοπευτή να απαντάει «Ο πάπας σε σημάδεψε» και σαν άλλος καμικάζι να αυτοπυρπολείται με χειροβομβίδα. Λίγο μετά, ο μικρός Hershel εμφανίζεται και τέλος καλό, όλα καλά.

Το βράδυ, Kelly και Maggie συζητούν μέσα στο κοντέινερ για τις αδελφές τους, με την ευχή της Maggie να γνωρίσει κάποια μέρα την Connie. Στη συνέχεια λέει στον Daryl πως πρέπει να βρει ένα σπίτι για το γιο και την ομάδα της και αυτό είναι η Alexandria. Το πρωινό μπαίνουν στην ημί-διαλυμένη Alexandria, με την Carol να τους εξηγεί πως αυτό ήταν ένα «δώρο» από τους Whisperers.

Υπό το μυστήριο βλέμμα του Negan, η Maggie και ο γιος της μπαίνουν στην κοινότητα, και ένα νέο κεφάλαιο «ανοίγει»…