Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μετά τις καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού από τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη.

«Για εμάς και οι θύτες και τα θύματα είναι συνάδελφοί μας και χρειαζόμαστε πάρα πολύ λεπτούς χειρισμούς. Είμαστε πάντα με τη μεριά του θύματος. Σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του πειθαρχικού, αμέσως μετά τη σύστασή του, και θα δούμε πόσοι φάκελοι έχουν κατατεθεί. Το πειθαρχικό εξετάζει μόνο σφραγισμένους φακέλους με ονοματεπώνυμο του καταγγέλλοντος. Δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των φακέλων, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που έχει δεχτεί το σωματείο και ο καθένας από μας ξεχωριστά» είπε στην εκπομπή «Ευτυχείται» η αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Ντίνα Αβαγιανού.

«Μπήκαμε στο θέατρο για να κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας. Πριν ανοίξουν οι φάκελοι δεν μπορώ να πω τίποτα. Το πειθαρχικό είναι ένα όργανο που όσο ίσχυε η άδεια της ασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού είχε κάποιο λόγο ύπαρξης με την έννοια ότι μπορούσε ο θύτης να μην ξαναδουλέψει ποτέ στη ζωή του, δηλαδή να του αφαιρούσε το σωματείο την άδεια και να μη δούλευε ποτέ ξανά. Αυτή τη στιγμή το πειθαρχικό μπορεί να τον διαγράψει… μέχρι εκεί» είπε.