Τις περιπέτειες μίας ενθουσιώδους νεαρής Αμερικανίδας που μετακομίζει στο Παρίσι, διηγείται η σειρά Emily in Paris, στην οποία πρωταγωνιστεί η Lily Collins. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια και το lordoftheseries.gr προχωρά σε μια ανασκόπησή της.

Στη σειρά του Netflix, η πρωταγωνίστρια αρπάζει μια επαγγελματική ευκαιρία, μέσω της οποίας θα βοηθήσει μια γαλλική εταιρία να εξελιχθεί στο marketing και τα social media. Η ίδια μάλιστα δημιουργεί έναν λογαριασμό στο Ιnstagram, με αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε influencer, με πάνω από 20 χιλιάδες ακολούθους.

Περνώντας όμως τα επεισόδια, γίνεται ξεκάθαρο ότι ουσιαστικά το σκάει, καθώς ο «τακτοποιημένος» κόσμος στο Σικάγο δεν τη γέμιζε πια. Έτσι, αφήνει πίσω της μια σχέση (πιστεύοντας αρχικά πως θα την κρατήσει εξ αποστάσεως) και τρελά ερωτευμένη με το Παρίσι βρίσκεται σε ένα αντιδραστικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Η Έμιλι θα κερδίσει τις καρδιές τους με τη θετική φύση της και το μόνιμο χαμόγελο της. Αν και η σειρά δεν διεισδύει σε υπαρξιακά προβλήματα, η η νεαρή Αμερικανίδα κάνει την εσωτερική της αναζήτηση μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Τη σειρά βοηθά το ανάλαφρο σενάριο, το γοητευτικό καστ και η χαριτωμένα μπερδεμένη σεξουαλική ζωή της. Ο εξαιρετικά γοητευτικός γείτονας Γκάμπριελ (ο Lucas Bravo) θα ξεκινήσει το «ερωτικό τρίγωνο» της ρομαντικής κωμωδίας και θα τη σώσει από πολλές καταστάσεις. Στα επαγγελματικά φαίνεται έξυπνος άνθρωπος, με πολύ ωραίες ιδέες, αλλά κάπου αισθάνεσαι πως τα καταφέρνει περισσότερο, έχοντας αρκετή τύχη.

Τα πολυτελή ρούχα, τα λαμπερά πάρτι και τα γραφικά παριζιάνικα σκηνικά βοηθούν στην αντίληψη του ονείρου που ζει η Έμιλι. Ταυτόχρονα, όμως, η σειρά βρίθει από κλισέ για την πόλη του φωτός και τους Γάλλους. Γενικά, έχει μια αμερικάνικη οπτική για τα επαγγελματικά, τη ζωή στο εξωτερικό, ακόμη και τη μόδα.

Εάν υπάρχουν πολλά κοινά με το Sex and the City, αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, καθώς πρόκειται για τον ίδιο παραγωγό και στις δύο σειρές.

Αν έπρεπε να χαρακτηριστεί η σειρά με μια φράση, θα ήταν: ανάλαφρη και κατάλληλη για binge watching. Ο τηλεθεατής δεν πρέπει να περιμένει βαθιά νοήματα, κάτι που άλλωστε δεν είναι και το ζητούμενο. Το κοινό θα απολαύσει μερικούς καλούς Γάλλους ηθοποιούς και την πρωταγωνίστρια να κάνει καλά και αβίαστα τη δουλειά της.