Η νέα τέταρτη σεζόν του «Game of Thrones» κατάφερε την Κυριακή να γίνει το θέμα με τις περισσότερες αναρτήσεις στο Twitter, ήταν η πιο δημοφιλής αναζήτηση του Google, ενώ προκάλεσε το «κρασάρισμα» της υπηρεσίες streaming του HBO HBO Go».

Το επικό comeback της σειράς στην Αμερική επανέφερε τη συζήτηση για το τηλεοπτικό «φαινόμενο» του GOT, όπως αναφέρεται από τους φαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εν αναμονή και της αποψινής πρώτης πανελλήνιας μετάδοσής του από τη NOVA, σύμφωνα με το Έθνος.

Το επικό δράμα με τις αιματηρές σκηνές, που θα ζήλευε ακόμα και ο Ταραντίνο και τις σεξουαλικές αναπαραστάσεις που σπάνε όλα τα τηλεοπτικά ταμπού, εξακολουθεί να καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές (την προηγούμενη σεζόν έκλεισε μόνο στις ΗΠΑ με 14,2 εκατομμύρια), ενώ τα ρεκόρ σπάνε και τα παράνομα κατεβάσματα της σειράς αμέσως μετά την προβολή κάθε επεισοδίου.

Οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες του συγγραφέα των βιβλίων στα οποία βασίζεται η σειρά, Τζορτζ Μάρτιν, οι συνεχόμενες ανατροπές αλλά και ο αφανισμός των κεντρικών ηρώων που ο τηλεθεατής δεν πιστεύει ότι θα σκοτωθούν με ευφάνταστους τρόπους που συνοδεύονται από πολύ αίμα συντελούν στην επιτυχία της σειράς.

Σίγουρα το χωρίς αναστολές σεξ που προσφέρεται άφθονα σχεδόν σε κάθε επεισόδιο της σειράς έχει βάλει το χεράκι του στην επιτυχία της σειράς. Δεν είναι τυχαίο πως οι «Financial Times» δημιούργησαν τον όρο «sexposition» που αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο η σειρά καταφέρνει να συνδυάζει σεξ και πλοκή.

– 14,2 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την τρίτη σεζόν στις ΗΠΑ

– 4,3 εκατομμύρια φορές κατέβηκε στο ίντερνετ ένα επεισόδιο του Game of Thrones του 2012

– 60 εκατομμύρια δολάρια κόστισε η πρώτη σεζόν. Το μπάτζετ έχει αυξηθεί κατά 15%

– 3.100 λέξεις αριθμεί η γλώσσα των Ντοθράκι, που έχει δημιουργηθεί από γλωσσολόγους ειδικά για τη σειρά

– 5.179 χαρακτήρες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της σειράς σε επικές μάχες

– 24 βραβεία, ανάμεσά τους και ΕΜΜΥ, έχει πάρει η σειρά

– 24 είναι οι χώρες που προβάλλεται η σειρά

– 7 βιβλία πρόκειται να γραφτούν από τον Τ. Μάρτιν τον «μάγο» του «Game of Thrones»

– 257 ήρωες έχουν κάνει την εμφάνισή τους έως σήμερα στη σειρά

– 350.000 DVD της πρώτης σεζόν πουλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του