Συνεχίζεται, εκτός γηπέδων αυτή τη φορά, η προχθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ στη Γαλλία.

Με τη λήξη του αγώνα, παίκτες και προπονητής των «ερυθρολεύκων» αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως ήταν υποχρεωμένοι βάσει των κανονισμών της διοργάνωσης και της εταιρείας (TEAM Marketing) που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αντίθετα μίλησαν στους απεσταλμένους της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, που επίσης κατέχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο δεν μετέδιδε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Δημόσιας Τηλεόρασης, η ΔΤ δεν προτίθεται να πληρώσει τα εν λόγω έξοδα για τη ζωντανή αναμετάδοση των δηλώσεων, εφόσον δεν έγιναν και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Όπως τόνισαν, μάλιστα, η διαδικασία αυτή είναι αυτόματη και έχει επαναληφθεί και στον αγώνα Μπαρτσελόνα-Μίλαν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ποδοσφαιριστές της ισπανικής ομάδας με το τέλος του αγώνα προσποιήθηκαν ότι δεν ήξεραν αγγλικά και δεν έκαναν δηλώσεις σε δημοσιογράφους της ΔΤ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που εκπρόσωποι ελληνικής ομάδας αρνούνται να κάνουν δηλώσεις μετά τον αγώνα σε κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας χθες στον Nova Σπορ FM, ανέφερε ότι «από τη Δημόσια Τηλεόραση έχουμε κάποιες απαιτήσεις», σημειώνοντας πως «δεν ζητήσαμε ούτε να πανηγυρίζουν στα γκολ μας, όπως πανηγυρίζουν στα καλάθια άλλων ομάδων, ούτε να αλλάζουν τους κανονισμούς, όπως επίσης γίνεται. Δεν θέλουμε να γίνουμε γραφικοί ούτε εμείς, ούτε εκείνοι που είναι εκεί να κάνουν τη δουλειά τους».

Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα για πιθανές κυρώσεις προς την πειραϊκή ΠΑΕ.