Το λογότυπο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) που έφερε χθεσινή ανακοίνωση του νέου φορέα, για την ανοιχτή διαβούλευση, δεν αφορά τα κανάλια και τα ραδιόφωνα του φορέα, διευκρινίζουν στελέχη της.

Το λογότυπο δημιουργήθηκε, όπως λένε, χωρίς κόστος, από γραφίστα που εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση. Όπως διευκρίνισαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη της ΝΕΡΙΤ, πρόκειται για ένα εταιρικό λογότυπο που θα χρησιμοποιείται από τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ ως εταιρεία, σε επιστολόχαρτα φακέλους κλπ.

Βασικό χαρακτηριστικό του λογοτύπου είναι ο κύκλος με το αρχικό «ν» σε χρώμα γαλάζιο και φόντο κίτρινο. Τα γράμματα του λογότυπου της ΝΕΡΙΤ είναι χρωματισμένα διαφορετικά στις δύο συλλαβές, γαλάζιο για την πρώτη συλλαβή «ΝΕ» και μπλε σκούρο για τη δεύτερη «ΡΙΤ» ενώ δίπλα αναγράφονται οι λέξεις Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων του νέου φορέα θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό και θα κριθούν από επιτροπή καταξιωμένων ειδικών.