Η μεγάλη βραδιά για το Χ–Factor έφθασε και πριν λίγη ώρα ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός όπου θα αναδειχθεί ο νικητής του μουσικού διαγωνισμού.

Ο Δημήτρης Παπατσάκωνας, ο Γιάννης Γρόσης και οι AC2 διεκδικούν την πρώτη θέση, το δισκογραφικό συμβόλαιο αλλά και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Το 10Ο live ξεκίνησε με τους παίκτες που διαγωνίστηκαν στα προηγούμενα επεισόδια αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια βάζοντας το κοινό στο γιορτινό κλίμα των ημερών.

Στη συνέχεια, οι τρεις φιναλίστ εμφανίστηκαν στη σκηνή και συνόδευσαν την υπέρλαμπρη Δέσποινα Βανδή.

Η παρουσιάστρια εξήγησε στους τηλεθεατές την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στους κριτές.

Οι κριτές πήραν το λόγο και όλοι είπαν μερικά λόγια με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο ενώ όλοι έδωσε τα συγχαρητήριά τους στην Δέσποινα Βανδή για το πόσο καλή ήταν στην παρουσίαση.

«Μου αρέσετε πάρα πολύ σήμερα, μην μας πιάσει από τώρα το συγκινησιακό μας» ανέφερε η Δέσποινα Βανδή με κατακόκκινα μάτια.

Στη συνέχεια η Δέσποινα Βανδή έδωσε την έναρξη: «Απόψε θα τιμήσουμε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδοποιούς που έχει συνεργαστεί με όλους τους τραγουδιστές εκτός από μένα… Μάλλον καταλάβατε ποιον εννοώ…» τόνισε η παρουσιάστρια και έδωσε πάσα στον Γιώργο Θεοφάνους του οποίου η αμηχανία ήταν εμφανής.