Η «χρυσή» πεντάδα του Greece’s Next Top Model 2 βρέθηκε στο Μιλάνο, στον απόλυτο προορισμό μόδας.

Τα επίδοξα μοντέλα, φόρεσαν ρούχα υψηλής ραπτικής, έκαναν πασαρέλα για χάρη του σχεδιαστή, έφτιαξαν τα δικά τους αρώματα, έκαναν άλλη μια πασαρέλα και στην τελική δοκιμασία κλήθηκαν να φωτογραφηθούν δίνοντας έμφαση στα πάνω άκρα τους σε μια δοκιμασία αποχώρησης.

Η Έλενα Χριστοπούλου ενημέρωσε τα κορίτσια πως θα επιλέξουν μόνες τους τη φωτογραφία που θα φτάσει στους κριτές και θα γίνει ή το πάσο τους για την τετράδα του Greece’s Next Top Model 2 ή το εισιτήριο για να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δοκιμασία άγχωσε ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα γι’ αυτό και δεν έλειψαν τα βουρκωμένα μάτια στο τέλος των σετ.

Τα κορίτσια εμφανίστηκαν μπροστά στη κριτική επιτροπή ώστε να ακούσουν τα σχόλια για τις επιδόσεις τους και τις φωτογραφίες τους.

Η Κέϊσι δέχθηκε αποθεωτικά σχόλια από τους κριτές ενώ η Μαρία Μιχαλοπούλου χαρακτηρίστηκε ευχάριστη έκπληξη από τον Άγγελο Μπράτη, Η Μαρία ζήτησε τον λόγο για να ρωτήσει τους κριτές τι σήμαινε κάτι που «έπιασε» το αυτί της κατά τη διάρκεια της πασαρέλας της. «Είσαι στο Μιλάνο; Λίγο πριν το τελικό και στήνεις αυτί να ακούσεις τι λέμε; Κάνε δουλειά σου κουκλίτσα μου!» της απάντησε χαριτολογώντας η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η Χαρά Παππά χωρίς να μπορέσει να κρύψει το άγχος και τη συγκίνηση της δέχθηκε αρκετά θετικά σχόλια από τους κριτές για τις επιδόσεις της αν και της τόνισαν πως στην πασαρέλα φάνηκε «διστακτική». Τα μάτια της Χαράς βούρκωσαν και η Ηλιάνα σηκώθηκε να την πάρει αγκαλιά για την ηρεμήσει.

Στη συνέχεια, η Κάτια πήρε θέση μπροστά στους κριτές η οποία ανέφερε πως ένιωσε «μαγεία» στο Μιλάνο και πως πήρε πολλές πληροφορίες. «Περπατούσες μηχανικά, δεν άφησες τη Κάτια ελεύθερη να το ζήσει και να το νιώσει. Ήσουν πολύ σκληρή στις κινήσεις σου. Στο τελευταίο περπάτημα μου το γύρισες. Όσον αφορά στη φωτογραφία σου, ο τρόπος που έχεις σπάσει το κορμί σου δεν μπορούν να το κάνουν πολλές και μπράβο σου» της ανέφερε ο Δημήτρης Σκουλός.

Τελευταία εμφανίστηκε η Άννα-Μαρία μπροστά στους κριτές και αφού έκανε μια μικρή σκηνή… ζηλοτυπίας στον Άγγελο Μπράτη ο οποίος είπε καλά σχόλια και στις άλλες παίκτριες άκουσε τα σχόλια τους. «Είσαι ένα κορίτσι πολύ ιδιαίτερο» της ανέφερε η Βίκυ Καγιά και πρόσθεσε ότι μπορεί να περπατήσει σε διεθνείς πασαρέλες.

Στο τέλος η Βίκυ Καγιά ενημέρωσε τις παίκτριες πως δεν θα τις κρατήσει σε αγωνία και πως η διαδικασία θα γίνει πολύ γρήγορα.

Η κριτής φώναξε την Άννα Μαρία να πάρει τη φωτογραφία της αφού ήταν η παίκτρια με τις καλύτερες επιδόσεις στη δοκιμασία.

Στο τέλος, Χαρά και Κάτια εμφανίστηκαν μπροστά στη κριτική επιτροπή ως οι δυο παίκτριες με τις χειρότερες επιδόσεις στο σύνολο της ημέρας.

Το κορίτσι όμως που πακέταρε τα πράγματα του, μια ανάσα από τον τελικό, και γύρισε στην Ελλάδα ήταν η Χαρά.