Το «Καφέ της Χαράς» έκλεισε τις πόρτες του στο τηλεοπτικό κοινό στις 16 Ιουνίου 2006 με το άδοξο τέλος ενός μεγάλου έρωτα, αυτού ανάμεσα στην μοντέρνα πρωτευουσιάνα Χαρά Χάσκα και του αναχρονιστικού Περίανδρου Πώποτα.

Τώρα όμως, έφτασε η στιγμή που το μαγαζί της πρωτευουσιάνας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του και θα υποδεχθεί ξανά το κοινό με νέα επεισόδια, εξελιγμένους χαρακτήρες και νέους ρόλους.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στο νέο «Καφέ της Χαράς», ένα από τα μέρη όπου γυρίζεται η πολυαναμενόμενη σειρά.

Οι συντελεστές της σειράς πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου και η χαρά τους για το νέο αυτό εγχείρημα δεν κρυβόταν. Πειράγματα και παιχνιδιάρικη διάθεση κυριαρχούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια και τα γέλια γέμιζαν τον χώρο.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Χάρης Ρώμας: «Το συναίσθημα είναι πλήρες γι’ αυτό που κάνουμε ήδη. Από τη πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να γράφουμε το σίκουελ με την Άννα Χατζησοφιά διαπιστώσαμε ότι ήταν σα να μην πέρασε μια ώρα. Δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να ξαναπιάσουμε το ιστό από εκεί που τον είχαμε αφήσει, αν θα μπορούσε αυτός ο ιστός να ξανασυνδεθεί.

Ήταν τόσα πολλά αυτά που είχαμε να γράψουμε και να κάνουμε σαν καλλιτέχνες που περνάμε το ίδιο γνωστό πρόβλημα όπως τότε, δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και τι να πετάξουμε. Δεν υπάρχει εδώ το πρόβλημα της ένδειας λόγου και σκέψη. Για μας η πρόκληση ήταν πώς θα εξελίξουμε έναν ρόλο και πώς θα του προσθέσουμε τα χρόνια που έχουν περάσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και σεναριογράφος της σειράς του Ant1.

Ποια ήταν όμως η απορία της «πρωτευουσιάνιας» Ρένιας Λουϊζίδου όταν δέχθηκε τη πρόταση από τον Χάρη Ρώμα για το σίκουελ του «Καφέ της Χαράς»; Η απορία της, δεν είχε να κάνει με την εξέλιξη του χαρακτήρα της αλλά με το… ντύσιμο! «Θα φορέσω πάλι μίνι;;;» είπε η Ρένια Λουιζίδου στον Χάρη Ρώμα στο άκουσμα του σίκουελ.

Όταν τον λόγο πήρε η Χριστίνα Τσάφου, η αγαπημένη… μπακάλαινα του Κολοκοτρωνιτσίου, ξάφνιασε φίλους και συνεργάτες με την αποκάλυψη της. «Ήταν η πρώτη σειρά για μένα, ήμουν τόσο τυχερή που βρέθηκα σε αυτή τη σειρά» ανέφερε η ηθοποιός και οι συνεργάτες της που δεν γνώριζαν αυτή τη λεπτομέρεια για τη συνάδελφο τους έμειναν να την κοιτούν αποσβολωμένοι.

Καινούργια κάτοικος του Κολοκοτρωνιτσίου στα νέα επεισόδια του «Καφέ της Χαράς» θα είναι η Ζέτα Δούκα, η οποία θα αναστατώσει το χωριό και ειδικά τη ζωή του Περίανδρου Πώποτα. «Χαίρομαι πάρα πολύ, προσπαθούσα πολλά χρόνια να συνεργαστώ με τον Χάρη Ρώμα. Νιώθω την ανυπομονησία της πρωτάρας να μπω στην οικογένεια αυτή που είναι τόσο αγαπημένοι. Το γεγονός ότι είμαι εδώ είναι μεγάλο δώρο» ανέφερε η ηθοποιός.

Το «Καφέ της Χαράς» θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, μια ανάσα από την εκπνοή του χρόνου.

Σοφία Πελεκάνου