Το τηλεοπτικό comeback του Φώτη Σεργουλόπουλου έγινε μέσα από τη συχνότητα του Alpha με ένα σατανικά έξυπνο τηλεπαιχνίδι το «Divided».

Λίγη ώρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού, ο παρουσιαστής υποδέχθηκε φίλους και συνεργάτες στο «Shamone» στο Γκάζι προκειμένου να παρακολουθήσουν όλοι μαζί το πρώτο επεισόδιο.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Χωρίς άγχος και ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο παρουσιαστής στο τέλος της προβολής δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το νέο αυτό project που ανέλαβε.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο πρώτο επεισόδιο του «Divided» ήταν ήρεμος και χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού. Υπάρχει όμως συγκεκριμένος λόγος που το κάνει αυτό. «Είναι ένα καινούριο παιχνίδι που πρέπει να το συστήσουμε. Αυτή η στιγμή δεν ήταν η στιγμή για να εντυπωσιάσω εγώ σαν παρουσιαστής. Εγώ το ξέρουμε πως είμαι. Με γνωρίζετε. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ εγωιστικό να αρχίσω να κάνω θεαματικά πράγματα σαν παρουσιαστής μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο» είπε ο παρουσιαστής.

Ένα από τα πράγματα που συζητήθηκε πηγαδάκια ήταν πως ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν είχε άγχος. «Κανένα άγχος δεν έχω γιατί είναι μια δουλειά την οποία έχει αγαπήσει ήδη όλο το team και το team το γνωρίζω από παλιά. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτό το team από την εποχή που ήμασταν στο Mega. Δεν είναι ότι το Mega ήταν ένα κανάλι το οποίο ήταν το καλύτερο κλπ. Ήταν μια σχολή τηλεοπτική. Αυτή τη σχολή την αγάπησα και αυτή τη σχολή θέλω να έχω. Αυτή τη στιγμή τα κανάλια έχουν έναν ψιλοπανικό, είναι σε μια κατάσταση που αλλάζουν διοικήσεις κλπ γιατί οι άδειες είναι πρόσφατες και πρέπει να αποδείξουν πράγματα και βρίσκονται σε μια ένταση. Εγώ αυτή την ένταση δεν την είδα στον Alpha και ήταν ο λόγος που συμφώνησα με το κανάλι. Είναι ένα ήρεμο κανάλι και αυτό εμένα μου δημιουργεί χαρά» εξήγησε ο παρουσιαστής.

Γιατί επέλεξε να σηματοδοτήσει το τηλεοπτικό του come back με αυτό το τηλεπαιχνίδι όμως; «Αυτό το project έπεσε στο τραπέζι. Υπήρχε μια σκέψη για ένα άλλο project αλλά το σκεφτόμασταν. Εγώ ήθελα να συνεργαστώ με τον Alpha και έκανα μια πρόταση δική μου στο κανάλι και έτσι ήρθαμε σε επαφή. Ίσως να το κάνουμε στο μέλλον. Αποφασίσαμε όμως πως από τη στιγμή που συναντιόμαστε τώρα ας πάμε σε κάτι που είμαστε σίγουροι γι’ αυτό και αργότερα μπορούμε να μπούμε σε άλλες περιπέτειες. Σκεφτήκαμε λογικά και σωστά. Όταν μου το στείλανε και το είδα, κατάλαβα ότι ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι και τι κάνω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήθελα να επιστρέψω γιατί αγαπάω την τηλεόραση πάρα πολύ. Μου είχε λείψει η δουλειά, όχι κάτι άλλο. Δεν μου είχε λείψει η τηλεοπτική έκθεση, μου έλειψε η δουλειά σαν δουλειά. Εξάλλου πέρασα πολύ ωραία σε αυτή την παύση αφού ασχολήθηκα με την οικογένεια μου».

Πώς νιώθει ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος εντάσσεται σε μια δημοφιλή ζώνη στην οποία θα κληθεί να παλέψει στη δύσκολη μάχη της τηλεθέασης; «Το 2007 στον Alpha πάλι ήταν η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να κάνουμε μια πρόταση για εκείνη τη ζώνη. Μέχρι τότε ήταν κενή. Είχε επαναλήψεις, σαπούνια κλπ και μπαίνουμε εμείς και κάνουμε το “Σιγά μην κάτσω να σκάσω”. Ήταν από τις εκπομπές που δεν είναι το καλύτερο μου γιατί δεν είχαμε και προηγούμενο και δεν το κάναμε και καλά. Εκεί είχα άγχος. Αυτή τη ζώνη λοιπόν την ξαναφτιάξαμε. Πάντα είχα μεγάλο ανταγωνισμό. Πάντα είχα απέναντι μου κανόνια και αυτό είναι το ενδιαφέρον. Όταν έκανα στο Mega το πρωινό «Σαν στο σπίτι σας», απέναντι ήταν η Ελένη. Σας θυμίζω πως ποτέ δεν ήμασταν πρώτοι στην τηλεθέαση και ας έχει μείνει έτσι στο μυαλό των τηλεθεατών και των δημοσιογράφων έτσι. Και ας βασίστηκαν τα επόμενα πρωινάδικα σε αυτό που κάναμε εμείς. Τα ζευγάρια στα πρωινά βγήκαν μετά από μας. Μέχρι τότε ήταν μονοπρόσωπα. Δεν ήμασταν πρώτοι. Οπότε η τηλεθέαση για μένα είναι κάτι το οποίο απασχολεί το εμπορικό κομμάτι του καναλιού και όχι τον ίδιο παρουσιαστή. Και ειδικά έναν παρουσιαστή που δεν έχει να αποδείξει κάτι ούτε στον εαυτό του ούτε στους τηλεθεατές. Την τηλεθέαση όταν την αποζητάς κάνεις λάθη, μπαίνεις σε άσχημη τηλεόραση, κάνεις κακή τηλεόραση, κάνεις εντυπωσιασμούς. Δεν είναι σωστό να την κυνηγάς όταν είσαι ο δημιουργούς. Την κυνηγάς όταν είσαι το εμπορικό κομμάτι. Αυτό εμένα δεν με αφορά. Εμένα με αφορά να κάνω καλά τη δουλειά μου. Παραδίνουμε σημασία στην τηλεθέαση με αποτέλεσμα να κάνουμε κακή τηλεόραση» κατέληξε ο παρουσιαστής.