Η συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα στην περσινή Eurovision, όπου κατέκτησε με την Κύπρο την 2η θέση, ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές της, ενώ οι προτάσεις για συνεργασία από το εξωτερικό, «έπεσαν» βροχή. Μάλιστα, η Ισπανία είναι η χώρα, όπου η Φουρέιρα σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία, ενδεχομένως και λόγω της σχέσης της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, Αλμπέρτο Μποτία.

Και τώρα, η αναγνώριση της τραγουδίστριας στη χώρα αυτή, ήρθε μέσα από μία ανέλπιστη συνεργασία με το ισπανικό Netflix. Λίγο πριν τον τελικό της Eurovision 2019 το Σάββατο, το δίκτυο ανέβασε ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τραγουδιστές της χώρας που είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως, επιτυχία, αφού έφταναν στην πηγή και δεν έπιναν νερό.

Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από το πετυχημένο «Casa de Papel» και το στόρι έχει ως εξής: Σε σκηνικό «Casa de Papel», η Betty Missiego, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision το 1979 και είχε τερματίσει στη 2η θέση, αναλαμβάνει ρόλο… Προφεσόρας, συγκεντρώνοντας μια επίλεκτη ομάδα Ισπανών καλλιτεχνών που έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, αλλά χωρίς να τον έχουν κερδίσει με σκοπό να κλέψουν το τρόπαιο. Ο καθένας από τους καλλιτέχνες παίρνει το όνομα της πόλης όπου τραγούδησε εκείνη τη χρονιά, για παράδειγμα: Ρίγα, Δουβλίνο κ.α.

Και ξαφνικά τους τηλεθεατές περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς ακούγεται το όνομα… Λισαβώνα και όταν ανοίγει η οθόνη βλέπουμε την Ελένη Φουρέιρα, η οποία σε ισπανικά δηλώνει πως και την ίδια δεν την ικανοποίει η δεύτερη θέση που πήρε στον περσινό διαγωνισμό στην Πορτογαλία.

«Ούτε εμένα με ικανοποιεί η δεύτερη θέση» λέει η Φουρέιρα και βγάζει ένα ανεμιστηράκι για να φυσήξει το μαλλί, όπως στις live εμφανίσεις της. Μάλιστα, στο τη συστήνουν ως  «ειδική στη φωτιά και τα πυροτεχνήματα»!

Το βίντεο προβλήθηκε στο ισπανικό Netflix το Σάββατο κι έλυσε κι έτσι την απορία για εκείνο που είχε ανεβάσει η τραγουδίστρια στο λογαριασμό της στο Instagram, όπου σχολίαζε ότι η Eurovision συναντά το Casa de Papel.

 

View this post on Instagram

 

Can you guess what’s in common between Casa De Papel and Eurovision?@netflixes ????????

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on