Μια Ελληνίδα αναδείχθηκε νικήτρια του Master Chef στη Βρετανία, μετά από έναν τελικό όπου αντιμετώπισε δύο άλλες γυναίκες ερασιτέχνες της μαγειρικής.

Η 61χρονη Ειρήνη Τζώρτζογλου, συνταξιούχος υπάλληλος τράπεζας κατάφερε να εκπλήξει θετικά τους κριτές του δημοφιλούς τηλεοπτικού σόου.

Τα πιάτα που έφτιαξε η Ελληνίδα με καταγωγή από την Κρήτη ήταν εμπνευσμένα και από ό,τι φαίνεται ιδιαιτέρως νόστιμα: ριζότο με μπαρμπούνι και καλαμάρι για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κυρίως πιάτο και μπακλαβά με σύκο και πραλίνα για επιδόρπιο.

Σύμφωνα με το eu.greekreporter.com, ένας εκ των κριτών δήλωσε για την Ειρήνη Τζώρτζογλου: «Παίρνει το φαγητό που ξέρει καλά από την Κρήτη και το ανασυνθέτει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Έχει μια μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτιά στο στομάχι της. Ήθελε να κάνει τα εγγόνια της περήφανα και τα κατάφερε».

Αφού παρέλαβε το βραβείο της, η Ειρήνη ξέσπασε σε κλάματα και δήλωσε ενθουσιασμένη: «Μπορώ επιτέλους να πω ότι πιστεύω σε μένα».

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά λίγο μετά τα 20 της χρόνια μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είχε τεράστια υποστήριξη από τους fans.