Τα τρία καλύτερα πιάτα που έφτιαξαν οι διαγωνιζόμενοι στο MasterChef με υλικά από το mystery box δοκίμασαν οι κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής, αλλά ένα από τα τρία, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα η δημιουργός του, θα τους έκαιγε και μάλιστα πολύ.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, που δεν προτιμά τις πολύ καυτερές γεύσεις, έδειξε να χάνει την ανάσα του από το άφθονο τσίλι στο πιάτο της Ιωάννας, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς, που του αρέσουν τα καυτερά, είχε μόνο να πει πως του έλειπε το αλάτι, ενώ ο συνάδελφός του δίπλα έδειχνε να φλέγεται.

Αυτό το πιάτο πάντως επελέγη τελικά ως το καλύτερο από τα τρία, όχι ομόφωνα, όπως κάποιες φορές συμβαίνει, αλλά με διαφωνία των κριτών. «Διαφωνήσαμε» εξήγησε ο Κοντιζάς, αλλά «είμαστε δύο, είμαστε και πιο ψηλοί» συμπλήρωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, συνεχίζοντας το ατελείωτο πείραγμα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο για το ύψος του.

«Μας έφαγαν» σχολίασε ο Μανώλης στον Κουτσόπουλο, «άσε, με ξεπέταξαν μπαμ μπαμ» απάντησε εκείνος. «Θέλω να καταγγείλω τους δύο σεφ για τη δολιοφθορά ενάντια στον μέντορα, μας έφαγαν κι εμένα και τη Σπυριδούλα» συνέχισε στην κάμερα του MasterChef 3 το πείραγμα ο Μανώλης.