Η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ δεν ήταν η πρώτη επίθεση κατά τηλεοπτικού σταθμού, καθώς άλλα τέσσερα παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί από τη δεκαετία του ΄90.

Το πρώτο χρονικά συμβάν ήταν η επίθεση της «17 Νοέμβρη» στις εγκαταστάσεις του Mega, στις 15 Μαρτίου του 1995, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Μία ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε το κτίριο, που χτυπήθηκε από δύο ρουκέτες, η μία από τις οποίες άνοιξε μία τρύπα ενός μέτρου και κατέστρεψε γραφεία στα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα πολλοί εργαζόμενοι. Με προκήρυξή τις λίγες μέρες αργότερα, η «17 Νοέμβρη» είχε αναλάβει την ευθύνη, ισχυριζόμενη ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το χτύπημα με τηλεφώνημα σε εφημερίδα.

Τον Φεβρουάριο του 2009 στόχος επίθεσης έγινε ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, τις εγκαταστάσεις του οποίου προσέγγισαν τέσσερις κρανοφόροι, οι οποίοι «γάζωσαν» με σφαίρες τα οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στην είσοδο του σταθμού. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η «Σέχτα Επαναστατών».

Όσο για τον ΣΚΑΪ, πριν από τη σημερινή επίθεση, δύο φορές άγνωστοι έχουν ρίξει χειροβομβίδες στην είσοδο του καναλιού: μία τον Ιούλιο του 2012 και μία τον Ιούλιο του 2014. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειροβομβίδες δεν εξερράγησαν, ενώ στην πρώτη περίπτωση την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Πυρήνες Μηδενιστών».