Πρεμιέρα για δύο σειρές ντοκιμαντέρ που περιγράφουν την άγρια ζωή της Ινδονησίας αλλά και των ωκεανών.

Πρόκειται για την σειρά «Άγρια Ινδονησία» του BBC που ξεκινά την Κυριακή 8 Ιουλίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και «Οι κυρίαρχοι των θαλασσών» που ακολουθούν και θα προβάλλονται στις 20.00.

«Άγρια Ινδονησία»

Εκτείνεται σε 5.000 χιλιόμετρα στην ζώνη του Ισημερινού μεταξύ της Ασίας και της Αυστραλίας. Η Ινδονησία με τα 17.000 νησιά της είναι το μεγαλύτερο και το πιο ποικιλόμορφο αρχιπέλαγος της Γης!

Το ντοκιμαντέρ αυτό μπαίνει στα βάθη αυτής της ανεξερεύνητης χώρας και μας μαγεύει με την αντίθεση των τοπίων και την μαγευτική ποικιλίας άγριας ζωής!

Καλυμμένη με ένα μυστηριώδες πέπλο η Ινδονησία, είναι πιθανά ένα από τα πιο παράξενα αλλά και ειδυλλιακά μέρη στον κόσμο. «Οικία» των δράκων komodo αλλά και των κανκουρό των δέντρων, γεμάτη με εξωτικές παραλίες αλλά και χιονισμένες βουνοκορφές.

Η Ινδονησία έχει …βαπτιστεί «το φλεγόμενο δαχτυλίδι», γιατί είναι δημιουργία μιας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων που συνέβησαν πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν 155 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, όπου κάθε μέρα γίνεται και από μία έκρηξη, κάνοντας τη μια από τις πιο επιθετικές ηφαιστειακές περιοχές που υπάρχουν πάνω στη Γη.

Απομονωμένοι στο πιο μακρινό κομμάτι της, στο νησί Komodo, οι «βαρέως βαρών» δράκοι komodo ρίχνονται σε μία διαρκή πάλη μεταξύ τους, αφού βρίσκονται σε εποχή αναπαραγωγής …

«Οι κυρίαρχοι των θαλασσών»

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να κινηματογραφηθεί αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ, που αποκαλύπτει το μεγαλείο των ωκεανών και των υπέροχων και μοναδικών πλασμάτων που ζουν.

Ο βραβευμένος παραγωγός και σκηνοθέτης, Feodor Pitcairn παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ με εικόνες που έχει καταγράψει ο ίδιος με τη μοναδική του ματιά για την άγρια ζωή κάτω απ ’την επιφάνεια της θάλασσας, δίνοντας νέο φως στον μυστήριο αυτόν κόσμο.