Για την κατάθλιψη, τη μάχη που έδωσε για να την ξεπεράσει στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας μίλησε η Χρύσα Ρώπα στο «Πρωινό mou».

«Για τρία χρόνια είχα βαριά κατάθλιψη. Με πονούσε η κίνηση. Ήθελα ακινησία. Μπορούσα να κάθομαι επί ώρες ακίνητη και να καπνίζω», είπε η ηθοποιός. Στο πλευρό της είχε πολύ καλούς φίλους που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό της και την βοηθούσαν.

«Οι μόνες ώρες που μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά ήταν πέντε με οχτώ το απόγευμα, όταν επέστρεφε το παιδί μου από το σπίτι», τόνισε.

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι έφαγε ένα μεγάλο χαστούκι και κατάφερε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή που της είχε χορηγήσει ο γιατρός της.

«Έφαγα μεγάλο χαστούκι. Βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός μου έλεγε ότι παρουσιάστηκε στην αδελφή μου μετάσταση του καρκίνου από τους πνεύμονες στον εγκέφαλο και ότι είχε μόνο τρεις μήνες ζωής. Εκεί τα έκοψα όλα. Εκεί δεν έχεις κατάθλιψη. Χάνεις τον άνθρωπό σου, τι να την κάνεις την κατάθλιψη; Ποιο εγώ; Σου φεύγει η γη από τα πόδια», είπε.

Τέλος έστειλε και το δικό της μήνυμα σε όσους περνούν δύσκολα.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές λέω στον κόσμο ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε την υγεία μας. Χάνουμε σπίτια, τα λεφτά μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Και λοιπόν; Τι θα κάνουμε; Θ’ αυτοκτονήσουμε; Θα ζήσουμε. Ψωμί κι ελιά, τυρί… Πώς ζήσανε οι γονείς μας; Πάντα υπάρχει το χειρότερο. Σου’ ρχεται ένα χαστούκι και σε ξυπνάει», είπε.