Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο του NewYorker, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, απεικονίζει την δάδα του αγάλματος της Ελευθερίας να έχει μόλις σβήσει και μια λεπτή στήλη καπνού να αναδύεται πλέον στην θέση της φλόγας της ελευθερίας.

Όπως τονίζει ο ίδιος ο Newyorker στο editorial του «κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, το πρωτοσέλιδο των τευχών στις 13 και 20 Φεβρουαρίου, που είναι επετειακά τεύχη μιας και κλείνουμε 92 χρόνια, θα είχαν μια έκδοση της κλασσικής εικόνας της Rea Irvin με τον δανδή με το μονόκλ Eustace Tilley.

Φέτος ως απάντηση στις αρχικές εβδομάδες της διακυβέρνησης Τραμπ και ειδικά το διάταγμα για την μετανάστευση, παρουσιάζουμε την σκοτεινή εντυπωσιακή εικόνα του John W. Tomac με τον τίτλο “Το σβήσιμο της Ελευθερίας”. Συνηθιζόταν το άγαλμα της Ελευθερίας και ο λαμπρή δάδα της να είναι ένα θέαμα καλωσορίσματος για τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή ήταν το σύμβολο των αξιών της Αμερικής», δήλωσε ο Tomac.

«Τώρα φαίνεται πως σβήνουμε το φως» πρόσθεσε με νόημα.

idvvjdes

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.