Με αφορμή την δολοφονία Γκιόλια και το κλείσιμο του blog Troktiko που ήρθε σαν φυσική συνέπεια η σημερινή Real News γράφει για την ιστορία της ιστοσελίδας.

«Ένα troktiko εισέβαλε πριν από τρία χρόνια ξαφνικά στην μπλογκόσφαιρα αθόρυβα στην αρχή αλλά με εκπληκτική επιτυχία τους επόμενους μήνες, καθιερώνοντας ένα ξεχωριστό στιλ στην παρουσίαση της επικαιρότητας και τη δημοσιοποίηση καταγγελιών…
Όσι έζησαν από κοντά τη γέννηση του θυμούνται πως οι δύο άγνωστοι εμπνευστές του εγχειρήματος οδηγήθηκαν τότε στη δημιουργία του μπλογκ, λόγω της ανάγκης να καταγγείλουν επερχόμενες απολύσεις σε γειτονικό μαγαζί, αγνοώντας τους μελλοντικούς ορίζοντες της προσπάθειας. Πολύ σύντομα διέρρευσε στα δημοσιογραφικά γραφεία πως πίσω από το συγκεκριμένο μπλογκ βρισκόταν ο αρχισυντάκτης των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Σωκράτης Γκιόλιας και ο συνάδελφος του Μάνος Νιφλής. Αν και οι δύο είχαν αρνηθεί πολλές φορές τις φήμες, διαψεύδοντας τες μάλιστα και ενώπιων του Μάκη, όταν επήλθε αργότερα η ρήξη και ο χωρισμός ανάμεσα τους, ήρθε στο φως η αλήθεια»
(…)
«Το χάσμα ανάμεσα στους δύο συναδέλφους, τον Σ. Γκιόλια και τον Μ. Νιφλή, επήλθε οριστικά στις αρχές του 2009.»
(…)
«Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε τότε στο troktiko, ο Μ. Νιφλής παραδεχόταν: “Δεν έχω καμία σχέση με το troktiko σήμερα, είναι επίσης γνωστό ότι είχα σχέσεις στο παρελθόν”. Ενώ απορούσε για ποιο λόγο επιδιώκεται η σύνδεση του και πάλι. Άμεση ήταν η απάντηση του Σ. Γκιόλια προς τον “φίλο” , όπως ανέφερε, μέσα από το ίδιο ιστολόγιο: “ Να και ο Μάνος Νιφλής. Η πρώτη φορά που δημόσια λέει ότι κάποτε είχε σχέση μτ το troktiko! Πότε; Όταν εξύβριζαν το… φίλο του Σωκράτη ότι το είχε αυτός!!! Και τότε έκανε μούγκα και τώρα λέει ότι είναι γνωστό. Ρε, ποιόν κοροϊδεύουν;” αναρωτιόταν τότε ο Σ. Γκιόλιας, ενώ στις αναρτήσεις τους εκείνες τις μέρες είχαν ανταλλάξει σκληρούς χαρακτηρισμούς για “λάσπη” για “αναρτήσεις κατά παραγγελία”, για “δημοσιογραφικά παιχνίδια” για “γκάνγκσερ” και “υπόκοσμο”…»

Την συνέχεια μπορείτε να την διαβάσετε στην σημερινή Real News.