Η τραγική είδηση του χαμού του Σωκράτη Γκιόλια είχε πολλές προεκτάσεις. Πέρα από το δράμα της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων, ένα μεγάλο θέμα ήταν τι θα γίνει τώρα με τη λειτουργία του blog, του οποίου οραματιστής ήταν ο Γκιόλιας.

Λίγες ώρες μετά τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου, το troktiko ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του. Οι διαχειριστές του blog επέστρεψαν και πάλι και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τη μόνη διαφορά ότι συχνά πυκνά δημοσιεύονταν σχόλια των αναγνωστών αλλά και τοποθετήσεις των ίδιων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 00:18 πιο συγκεκριμένα, το blog ενημέρωνε τους επισκέπτες του ότι αναστέλλει τη λειτουργία του. Με τίτλο «Η τελευταία ανάρτηση του troktikou», δημοσιοποιούσαν ότι έκλεινε ένας κύκλος, που αρέσει ή όχι, άλλαξε τα δεδομένα της ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, αν και ποτέ δεν είχε παραδεχτεί επίσημα ότι ήταν ο δημιουργός του blog, ήταν η ψυχή της όλης κίνησης. Με πολλές πληροφορίες, ειδήσεις που ενοχλούσαν, αποκαλύψεις, ο 37χρονος δημοσιογράφος συντόνιζε την ομάδα που τον πλαισίωνε.

Σήμερα, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα από το χαμό του, οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κάνουν κάτι που πολλοί πίστευαν αλλά και άλλοι τόσοι ισχυριζόντουσαν ότι δεν θα το πράξουν. Να κλείσουν το blog.

Το γιατί έχει αρκετές προεκτάσεις…

Ο χαμός ενός φίλου-εμπνευστή είναι ένας σημαντικός λόγος. Χάθηκε όμως και ο πιο δυνατός κρίκος της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του blog. Αν συνδυαστεί με την αποκάλυψη ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας προετοίμαζε και την έντυπη μορφή του troktiko, τότε καταλαβαίνει κάποιος το μέγεθος, τη δυναμική και την επιρροή που είχε στο «πνευματικό» του παιδί.

Ένα «παιδί» που έμεινε ορφανό…