Πρεμιέρα έκανε το MasterChef το βράδυ της Δευτέρας (15/01) και αφού οι κριτές υποδέχθηκαν τους υποψήφιους μάγειρες τους ενημέρωσαν πως στο φετινό κύκλο του μαγειρικού διαγωνισμού τα δώρα θα είναι περισσότερα και μεγαλύτερο.

Το πρώτο ζευγάρι που βρέθηκε μπροστά στους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο προκειμένου να μαγειρέψουν και να διεκδικήσουν την πολυπόθητη ποδιά ήταν ο Ιωάννης και η Τάνια.

Ο Ιωάννης είναι 33 ετών έρχεται από την Ήπειρο και τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται ως μάγειρας. Πριν κάνει στροφή στην καριέρα του ασχολούταν με το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών.

Η Τάνια είναι 20 χρονών κι έχει καταγωγή από την Ινδία. Η ίδια δέχτηκε bullying στο σχολείο, επειδή προερχόταν από ξένη χώρα. Η μαγερική όμως, την οποία σπούδασε στην Ελλάδα, τη βοήθησε να βρει τον εαυτό της. Μάλιστα τους τελευταίους 7 μήνες είναι βοηθός του Χριστόφορου Πέσκια, τον οποίο ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλεσε «μαγειρικό πατέρα», μόλις το έμαθε.

Με έναν τοίχο να τους χωρίζει οι δύο υποψήφιοι chefs οργάνωσαν τις παρασκευές του στο δωμάτιο προετοιασίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τα πιάτα τους μπροστά στους κριτές.

Ο Ιωάννης έφτιαξε ριζότο με γαρίδες, ενώ η Τάνια σολομό με κάρυ και μπρόκολο.

Ο Ιωάννης έφτιαξε ριζότο με γαρίδες

Οι τρεις κριτές αφού έμαθαν μερικές προσωπικές πληροφορίες για τους διαγωνιζόμενους, δοκίμασαν τις προσπάθειές τους. Πριν αποκαλύψει το όνομα του νικητή, ο μετρ του είδους Πάνος Ιωαννίδης, έκανε παρατήρηση στον Ιωάννη ότι παράβρασε το ριζότο του, το οποίο βέβαια ήταν γευστικό. Στον σολομό της Τάνιας από την άλλη, βρήκε το τέλειο ψήσιμο.

Η Τάνια έφτιαξε Τάνια σολομό με κάρυ και μπρόκολο

Ο chef Ιωαννίδης έβαλε τέλος στην αγωνία τους, υποδεικνύοντας στον Ιωάννη να φορέσει τη λευκή ποδιά στην Τάνια.