Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρέθηκε στην πόλη στην πόλη Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Νικολαΐδης και ο οπερατέρ του καναλιού, Σάββας Αϊδινίδης. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε μια πορεία Παλαιστινίων που όμως διαλύθηκε όταν επενέβη ο ισραηλινός στρατός.

Ο Χρήστος Νικολαϊδης και ο Σάββας Αϊδινίδης εγκλωβίστηκαν και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκαν το ελληνικό και το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και με τη βοήθεια στρατιωτών του Ισραήλ κατάφεραν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στο ναό Φρέατος του Ιακώβ μέχρι να κοπάσει η ένταση.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ προβλήθηκε και το αμοντάριστο υλικό από τη στιγμή που άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί.

«Τέλος καλό όλα καλά. Καλύπταμε τη διαδήλωση. Γνωρίζουμε ότι σε κάθε Παλαιστινιακή πόλη μετά την σημερινή προσευχή της Παρασκευής θα σχηματίζονταν διαδηλώσεις προκειμένου ο τοπικός πληθυσμός να εκφράσει την οργή του γι’ αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Γάζα εναντίον του Ισραήλ.

Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν μια στιγμή ακραίας έντασης. Ήταν εξέλιξη μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι ενώ βρισκόμασταν στην ουρά της πορείας. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει κατά πάνω μας. Δεν ξέρω αν ήταν στον αέρα ή προς το πλήθος. Έχω να καταθέσω ότι πρόκειται για μία διάλυση διαδήλωσης με πυρά.

Εγκλωβιστήκαμε σε ένα σημείο μέχρι να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαια ότι έκανε χρήση πυρός. Μας έγινε σύσταση από το προξενείο Ιεροσολύμων που μας συνέστησε να κατευθυνθούμε προς το αγίασμα του Ιακώβ μέσα στη Ναμπλούς, καθίσαμε αρκετή ώρα και φύγαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Η Σία Κοσιώνη επιβεβαίωσε ότι το κανάλι επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών που ανταποκρίθηκε άμεσα για τον απεγκλωβισμό του συνεργείου του ΣΚΑΪ.