Όλα… έξω κάτω από τον καυτό ήλιο. Από «ψωμάκια» έως… οτιδήποτε άλλο. Η 47χρονη Helen Berriman βρήκε μια νέα αίσθηση αγάπης για τον εαυτό της αφού τα έδειξε όλα ενώ έκανε διακοπές σε κρουαζιέρα γυμνιστών. «Παλιά πάλευα με τη σωματική θετικότητα και την αυτοπεποίθηση, αλλά τώρα είμαι τόσο διαφορετική. Το σώμα μου είναι το “σκάφος” μου», είπε η Berriman στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters.

Η γυναίκα μαζί με το σύζυγός της, τον 47χρονο Simon, πέρασαν διακοπές δύο εβδομάδων στο πρώτο τους «γυμνό» κρουαζιερόπλοιο, σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος. «Η κρουαζιέρα ήταν της εταιρείας Bare Necessities. Ήταν ένα πλοίο που φιλοξενούσε 2.300 άτομα σε 11 καταστρώματα», είπε η Berriman.

Οι κάτοικοι του Μπρόμλεϋ του Λονδίνου ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τάμπα της Φλόριντα, ταξιδεύοντας προς το Saint-Martin και καταλήγοντας στις Μπαχάμες. «Μπορείς να είσαι γυμνός οπουδήποτε γύρω από το πλοίο, εκτός από όταν αγκυροβολείς σε συγκεκριμένα λιμάνια και αν θέλεις να πας σε κάποια εστιατόρια». Ωστόσο, η «κοινή εθιμοτυπία γυμνιστών» εν θαρρύνει τους γυμνιστές να κουβαλούν πετσέτες όταν θέλουν να καθίσουν.

Η Berriman δεν ήταν πάντα υπέρμαχος των γυμνιστών μέχρι που γνώρισε τον σύζυγό της το 2015, ο οποίος προτιμά έναν «εναλλακτικό» τρόπο ζωής. Αρχικά, βρήκε τον θαυμασμό του για το γυμνό ενοχλητικό. «Αν ήθελε να το κάνει, απλά δεν ήθελα να το ξέρω», είπε η Μπέριμαν. Τελικά, αποφάσισε να δοκιμάσει τον γυμνισμό – την πρακτική του να μην φοράει ρούχα σε στις διακοπές ή για άλλες δραστηριότητες αναψυχής – όταν παρακολούθησε ένα «μάθημα ζωής» όπου όλοι οι άλλοι ήταν γυμνοί. «Ήταν η στιγμή του “εύρηκα” για μένα και τελικά κατάλαβα γιατί άρεσε τόσο πολύ στον Σάιμον. Ένιωσα ελεύθερη», είπε. «Παλιά εξίσωνα το γυμνό με το σεξ και την αντικειμενοποίηση, αλλά τώρα η οπτική μου έχει αλλάξει τελείως» εξήγησε η γυναίκα.

Πριν εξερευνήσει τον γυμνό τρόπο ζωής, η Berriman πάλευε να αγαπήσει το σώμα της και πλέον το αγκαλιάζει. «Έχω μόνο ένα δέρμα και παρόλο που είναι… φαρδύ σε κάποια σημεία, μου ταιριάζει καλύτερα από ένα τζιν παντελόνι». Λέει, πως πρέπει και άλλοι να δοκιμάσουν τον γυμνισμό, υποστηρίζοντας ότι είναι μια εμπειρία απελευθέρωσης. «Θέλω να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να νιώσουν ελεύθεροι και να καταλάβουν ότι δεν είναι παράξενο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι σχετίζονται μαζί μου γιατί το βρήκα περίεργο στην αρχή». Η εμπειρία του γυμνισμού επέτρεψε στην Berriman να συναντήσει πολλούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. «Είναι αδύνατο να πηγαίνεις σε εκδηλώσεις γυμνιστών και να νιώθεις μοναξιά γιατί όλοι μιλούν σε όλους», είπε. «Μιλάνε στα μάτια σου και όχι στα β@@@@ σου. Είναι απλά άνετο.» Τώρα η ρεσεψιονίστ σε θέρετρο γυμνιστών αποκαλύπτει: «Στον γυμνισμό, κανείς δεν σε αντικειμενοποιεί. Κανείς δεν σε παρακολουθεί», μεταδίδει η New York Post.

"Now I am so different. My body is my vessel."

Posted by New York Post on Wednesday, July 12, 2023

Το ζευγάρι του Λονδίνου σχεδιάζει να συνεχίσει να «ζει και να αναπνέει τον γυμνισμό» με πολλά επερχόμενα ταξίδια γυμνιστών. «Έχουμε οργανώσει μερικά φεστιβάλ γυμνιστών αυτό το καλοκαίρι και κλείσαμε για να επιστρέψουμε στο θέρετρο γυμνιστών», είπε ο Berriman. «Ασχολούμαι πολύ με την εξομάλυνση του γυμνού», είπε και πρόσθεσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει διακοπές ντυμένη σύντομα.