Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής Studio 4 τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχθηκαν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος ερμήνευσε αγαπημένα του κομμάτια και μίλησε για τη ζωή, τη μουσική και τον έρωτα.

Μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι.

«Η γνωριμία μου με τον Μάνο ήταν γρήγορη και κράτησε λίγο. Λίγο πριν κάνω τον πρώτο μου δίσκο, του είχα πάει το «Σπίτι του Αγαμέμνονα». Ήταν λίγο και κράτησε λίγο. Ο Μάνος είχε αποφασισμένο κόσμο δίπλα του αλλά με αγαπούσε, με σεβόταν και πίστευε σε μένα. Το έμαθα πολύ μετά ότι ήταν έτσι» αφηγείται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Ο Χατζιδάκις με σύστησε στον Πατσιφά. Είπε: κοίταξέ τον αυτόν, έχει θέμα» πρόσθεσε ο μουσικοσυνθέτης.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης, ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο, περιγράφοντας τη σκηνή της πρώτης τους γνωριμίας.

«Τελειώσαμε μια ηχογράφηση με τη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου κάπου εκεί στο Σύνταγμα και μου λέει: δεν πάμε μέχρι του Γιώργου που κάνει μάλλον πρόβες; Και όπως κατεβαίνουμε τις σκάλες στη Μέδουσα, έκανε πρόβα ο Γιώργος, σταματάει, χαιρετάει τη Λιλάντα και μου λέει: αγάπη μου, ήρθες, σε περίμενα μια ζωή, μη φύγεις ποτέ. Κι έμεινα με τον Γιώργο πολύ καιρό, κάναμε δύο τρομερά σόου στη Μέδουσα» αφηγήθηκε στους παρουσιαστές.

«Είχαμε πάει ένα Λονδίνο με τον Γιώργο, μου είχε κάνει δώρο ένα ταξίδι, για να πάρω ιδέες να του γράψω ένα σόου. Και μου βάζει μια κασέτα με ένα τραγούδι της Lisa Minelli νομίζω που έμπλεκε μέσα το Happy Birthday και τα λοιπά. Κι έτσι κάναμε τα «Παιδικά Παιχνίδια» και τα παιδικά τραγούδια» περιέγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης.