Ήταν σίγουρα ένας γάμος έξω από τα συνηθισμένα… Η διάσημη γυναίκα – ελεύθερος σκοπευτής της Ουκρανίας Evgenia Emerald – γνωστή στη χώρα της ως «Η Ιωάννα της Λωρραίνης» – παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, τον οποίο γνώρισε όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα της.

Η 31χρονη και ο επίσης στρατιώτης Evgeniy Stipanyuk παντρεύτηκαν την Παρασκευή κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου σε μια τελετή που έγινε μέσα στο δάσος στο Χάρκοβο.

Η ημερομηνία του γάμου είχε ξεχωριστή σημασία για το ζευγάρι, καθώς η Παρασκευή ήταν «Η Ημέρα των Υπερασπιστών», η οποία είναι αφιερωμένη στους βετεράνους και τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έπεσαν στη μάχη. Ήταν επίσης και η ημέρα των γενεθλίων του Stipanyuk.

Ένας στρατηγός τέλεσε τον γάμο για το ζευγάρι, το οποίο ερωτεύτηκε λίγο καιρό μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο και αρραβωνιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

«Καταλαβαίνουμε ότι η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία δεν θέλουμε να αναβάλουμε τη ζωή για αργότερα», έγραψε η Emerald στο Instagram.

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε στα social media, η νύφη φαίνεται με το λευκό νυφικό της, ενώ ο νέος της σύζυγος φορά στρατιωτική στολή και κρατά ένα όπλο. Αντί για λουλούδια, η νύφη κρατούσε ένα μπουκέτο από σιτάρι.

Η ίδια μοιράστηκε στιγμιότυπα από την «τέλεια μέρα» της στο Instagram, λέγοντας ότι «δεν μπορούσε να φανταστεί έναν πιο ιδανικό γάμο».

«Σήμερα έγινα και επίσημα η γυναίκα ενός στρατιωτικού. Συνέβη στην πρώτη γραμμή του πολέμου και ο στρατηγός τέλεσε τον γάμο», σημείωσε.

«Αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα – Υπάρχουν πολλές γιορτές. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υπερασπιστές. Δόξα στους Ήρωες! Συγχαίρω και τον αγαπημένο μου, διότι σήμερα είναι τα γενέθλιά του. Τώρα δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημερομηνία του γάμου του».

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Emerald εργαζόταν στον χώρο των κοσμημάτων. Μετά τη ρωσική εισβολή όμως, μπήκε στον στρατό και έγινε μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Ο γάμος έγινε λίγες ημέρες μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, επιθέσεις που στοίχισαν ζωές και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.