Ο απρόσμενος θάνατος του Rey Liotta προκάλεσε σοκ και θλίψη στο σινεφίλ κοινό, και όχι μόνο, καθώς ομολογουμένως συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Και για να το καταφέρει αυτό ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του «Godfellas» παρακολούθησε ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου, για να προετοιμαστεί για μια διαβόητη σκηνή στην ταινία «Hannibal» του 2001.

Η διαβόητη σκηνή όπου ο Liotta έφαγε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο

Ρέι Λιότα

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Αν και η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα έγινε το 1981 στο βιβλίο «Κόκκινος Δράκος» του Thomas Harris, ίσως η πιο γνωστή και πιο πολυβραβευμένη από τους κριτικούς εμφάνισή του έγινε το 1991 στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Η Σιωπή των Αμνών», στην οποία τον δολοφονικό Δρ. Λέκτορα υποδύθηκε ο Σερ Άντονι Χόπκινς.

Ο Χόπκινς επέστρεψε στον εμβληματικό του ρόλο σε μερικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας «Red Dragon» του 2002, αλλά το «Hannibal» του 2001 σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ είναι η ταινία στην οποία αναφερόμαστε. Το «Hannibal» είναι η συνέχεια της ταινίας «Η Σιωπή των Αμνών», αλλά για πολλούς είναι γνωστή για μία και μοναδική σκηνή στην οποία ο Ray Liotta τρώει τον ίδιο του τον εγκέφαλο.

Στην ταινία, ο Liotta υποδύεται έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Paul Krendler, και σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, ο Lecter τον βάζει να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι σε ένα τραπέζι με την Clarice Starling (Julianne Moore). Σύμφωνα με το Filmsite, ο Dr. Lecter αφαιρεί την κορυφή του κεφαλιού του Krendler και κόβει ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου του. Στη συνέχεια, ο Lecter το μαγειρεύει και το δίνει στον Krendler.

Rey Liotta: Ο περίεργος λόγος που συνήθιζε να παρακολουθεί χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου

Ρέι Λιότα

Σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ το 2014, ο Liotta αποκάλυψε ότι κατά την προετοιμασία του για το ρόλο του στο «Hannibal» πέρασε αρκετό χρόνο σε χειρουργεία παρακολουθώντας επεμβάσεις εγκεφάλου. Ο Liotta ανέφερε ότι παρακολουθούσε επεμβάσεις εγκεφάλου σε νοσοκομείο V.A. στο Λος Άντζελες και όσα έμαθε από αυτές τον βοήθησαν στην ερμηνεία του. Ο ηθοποιός είπε στον King στη συνέντευξη ότι οι ασθενείς ήταν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης και ότι αν ο γιατρός χτυπούσε ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου, τότε ο ασθενής κινούνταν αντανακλαστικά, ανάλογα με την επέμβαση που γινόταν.

Ο Liotta είπε, επίσης, στον King ότι, ενώ προετοιμαζόταν για διάφορους ρόλους ως γιατρός, συνήθιζε, επίσης, να παρακολουθεί χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Σύμφωνα με τον Liotta, ένας γιατρός του επέτρεψε ακόμη και να πάρει μέρος, κατά κάποιον τρόπο, σε μία. «Ο γιατρός γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε, “Θα ήθελες να αγγίξεις την καρδιά της;”. Είπα, “Αλήθεια; Πλάκα μου κάνεις;”» θυμήθηκε ο Liotta. «Έτσι κατέβηκα κάτω και άγγιξα τον Θεό -άγγιξα την καρδιά αυτής της γυναίκας».