Στην ηλικία των 83 χρόνων ο Άντονι Χόπκινς γράφει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των Όσκαρ καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο εν ζωή ηθοποιό υποψήφιο για το βραβείο του Α’ Ανδρικού ρόλου, «κερδίζοντας» στην ουσία τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ Ρίτσαρντ Φανσγουόρθ για τη συμμετοχή του στο «The Straight Story» σε ηλικία 79 ετών το 2000.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ για την 93η τελετή απονομής Όσκαρ, με τον Χόπκινς να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους υποψήφιους για την ερμηνεία του στην ταινία «The Father». Η ταινία κατέλαβε επίσης μια υποψηφιότητα για την Καλύτερη Εικόνα και μια στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν.

Στο «The Father», μια δραματική ταινία, ο εμβληματικός ηθοποιός παίζει τον Άντονι, έναν γοητευτικό άντρα που αγωνίζεται να κρατήσει τα γεγονότα -και τους ανθρώπους- στη μνήμη του αντιμετωπίζοντας την ασθένεια της άνοιας. Η Κόλμαν ενσαρκώνει την Άνν, κόρη του Άντονι.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης και αριστουργηματικής καριέρας του ο Χόπκινς έχει προταθεί συνολικά για έξι υποψηφιότητες Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες και για τον Καλύτερο Ηθοποιό το 1992 για τη συμμετοχή του στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών», το οποίο και κέρδισε.

Η πιο πρόσφατη υποψηφιότητά του ήταν το 2020 για την καλύτερη ερμηνεία Β’ Ανδρικού Ρόλου στο «The Two Popes» του Netflix, το 1998 για το «Amistad», το 1996 για το «Nixon» και το 1994 για το «The Remains of the Day».

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Χένρι Φόντα παραμένει ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής της κατηγορίας μετά τη νίκη του το 1982 σε ηλικία 76 ετών για το «On Golden Pond». Ο αείμνηστος Κρίστοφερ Πλάμερ παραμένει ο παλαιότερος υποψήφιος και νικητής στην ιστορία των Όσκαρ, έχοντας κερδίσει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στα 82 του χρόνια.