Υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή στην τυπικότητα, σχεδόν, κάθε βασιλείου τον τελευταίο καιρό. Τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα, όπως το Instagram και το TikTok, μας κάνουν να νιώθουμε ότι γνωρίζουμε τις διασημότητες προσωπικά, ενώ φαίνεται ότι η στροφή προς το πιο προσωπικό έχει συμβεί ακόμη και σε βασιλικό επίπεδο. Σύμφωνα με το Marie Claire, λοιπόν, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον κάνουν μια σοβαρή στροφή για τον εκσυγχρονισμό της μοναρχίας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον χρησιμοποιούν τα μικρά τους ονόματα

Πρίγκιπας Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον

Ξεχάστε ό,τι ξέρετε, λοιπόν, για τη βασιλική οικογένεια γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θέλουν να είναι γνωστοί ως Γουίλ και Κέιτ. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun και όσα αναφέρει το thelist.com, το βασιλικό ζεύγος εγκαταλείπει τους βασιλικούς τίτλους σε μια προσπάθεια να κάνει μια πιο «μοντέρνα μοναρχία». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αλλαγή ήρθε μετά την περιοδεία τους στην Καραϊβική -εκείνη όπου ο κόσμος διαμαρτυρόταν κυριολεκτικά για την απομάκρυνση της βασίλισσας Ελισάβετ από επικεφαλής του κράτους. 

«Η γενική συναίνεση ήταν ότι η περιοδεία φαινόταν ξεπερασμένη, εκτός πραγματικότητας, πολύ επίσημη και αποπνικτική», λέει μια πηγή στη Sun. «Έτσι, τώρα είναι περισσότερο γνωστοί ως “Γουίλ και Κέιτ” αντί για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Θέλουν να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις υποκλίσεις δημοσίως, να είναι πιο προσιτοί, λιγότερο επίσημοι, λιγότερο αποπνικτικοί και να ξεφύγουν από πολλές παραδόσεις και να επικεντρωθούν σε μια σύγχρονη μοναρχία».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παρατσούκλια κυριολεκτικά δεν επιτρέπονται στη βασιλική οικογένεια, αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή. Σύμφωνα με το Marie Claire, η Κέιτ άρχισε μάλιστα επίσημα να ακούει στο όνομα Κάθριν όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ή μήπως θα έπρεπε να πούμε Γουίλ; 

Οι θαυμαστές δεν είναι ενθουσιασμένοι με την αλλαγή των ονομάτων

Η ώθηση για να γίνει πιο μοντέρνα η μοναρχία στη Μεγάλη Βρετανία δεν συμβαίνει σίγουρα από τη μια μέρα στην άλλη. Το πιο μοντέρνο πράγμα που συνέβη στη βασιλική οικογένεια ήταν όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να την εγκαταλείψουν και να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια. Αν συγκρίνετε τις νέες αλλαγές ονομάτων με τη μετακόμιση, δεν φαίνεται πραγματικά τόσο δραστική σαν επιλογή.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον

Δυστυχώς, όμως, το κοινό δεν αισθάνεται ότι η αλλαγή είναι πραγματικά τόσο μοντέρνα. «Λυπάμαι, αλλά πιστεύουν πραγματικά οι Καμπς ότι η απόρριψη των τίτλων είναι αυτό που θα εκσυγχρονίσει τη μοναρχία;» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter. «Αυτό νομίζουν ότι είναι το πρόβλημα;». Ένας άλλος χρήστης του Twitter φτάνει μάλιστα στο σημείο να αποκαλεί τον όρο «εκσυγχρονισμός της μοναρχίας» ως οξύμωρο.

Στο τέλος της ημέρας, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μπορούν να ονομάζονται όπως θέλουν, αλλά η γενική συναίνεση είναι ότι ο εκσυγχρονισμός της μοναρχίας δεν θα προέλθει από την αλλαγή του ονόματος. Το κοινό φαίνεται να ελπίζει ότι το ζευγάρι θα κάνει και κάποιες οργανικές, βαθιά ριζωμένες αλλαγές.