Ο ηθοποιός Σον Πεν συνεχίζει να εκφράζει την υποστήριξή του στην Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα και τον πόλεμο ο οποίος αφήνει πίσω του συντρίμια, πόνο και καταστροφή εδώ και 49 μέρες.

Ο 61χρονος πρωταγωνιστής της ταινίας «Dead Man Walking» εργάζεται από πέρυσι σε ένα ντοκιμαντέρ για την κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα και πέταξε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για να δει από πρώτο χέρι τον πόλεμο.

Αφού πέρασε λίγο χρόνο στο Κίεβο, ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Hollywood Authentic ότι πρόσφατα σκέφτηκε να πάρει τα όπλα εναντίον της Ρωσίας. «Αν έχεις βρεθεί στην Ουκρανία [η μάχη] πρέπει να περάσει από το μυαλό σου», δήλωσε ο Πεν σε συνέντευξή του.

Σον Πεν: Τις προάλλες ήμουν σε ένα βενζινάδικο και σκεφτόμουν να πολεμήσω στην Ουκρανία

«Και σκέφτεσαι κατά κάποιο τρόπο “σε τι αιώνα ζούμε”; Γιατί ήμουν στο βενζινάδικο στο Brentwood τις προάλλες και τώρα σκέφτομαι να πάρω τα όπλα εναντίον της Ρωσίας; Τι στο διάολο συμβαίνει;»

Και συνέχισε ο γνωστός ηθοποιός: «Ο μόνος πιθανός λόγος για να μείνω περισσότερο στην Ουκρανία την προηγούμενη φορά που βρέθηκα εκεί, θα ήταν να κρατάω ένα τουφέκι, πιθανότατα χωρίς αλεξίσφαιρο, γιατί ως ξένος, θα ήθελες να δώσεις αυτό το αλεξίσφαιρο σε έναν από τους πολίτες μαχητές που δεν το έχει ή σε έναν μαχητή με περισσότερες ικανότητες από εμένα ή σε έναν νεότερο άνδρα ή γυναίκα που θα μπορούσε να πολεμήσει για περισσότερο χρόνο».

Ο Σον πεν στην Ουκρανία

Η ουκρανική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις προσπάθειες του Πεν να γυρίσει το ντοκιμαντέρ μετά την επίσκεψη του ηθοποιού στο Κίεβο.

«Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ειδικά από τους δυτικούς πολιτικούς. Όσο περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται τώρα στη χώρα μας, αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία, τόσο πιο γρήγορα θα είναι δυνατόν να σταματήσει η προδοτική επίθεση της Ρωσίας», ανέφερε η ουκρανική πρεσβεία.

Στη συνέντευξή του στο Hollywood Authentic, ο Πεν μίλησε επίσης για τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «μια μέρα πριν από την εισβολή» και ότι ήταν μαζί του «κατά τη διάρκεια της εισβολής, την πρώτη μέρα».

Βλέποντας τον Ζελένσκι εκείνη την ημέρα, είπε, «μου έκανε εντύπωση ότι τώρα έβλεπα έναν τύπο που ήξερε ότι έπρεπε να ανέλθει στο απόλυτο επίπεδο ανθρώπινου θάρρους και ηγεσίας. Νομίζω ότι ανακάλυψε ότι είχε γεννηθεί για να το κάνει αυτό».

Ο Σον πεν στην Ουκρανία