Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε για το ρόλο του στη νέα σειρά «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σκηνή που αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

«Η σκηνή που ο Παΐσιος είδε τον Χριστό με δυσκόλεψε πολύ. Εκεί χρειάστηκαν γυρίσματα όλη μέρα. Να συντονιστεί το συνεργείο, τα φώτα να είναι στημένα σωστά. Η σειρά επισκέφθηκε τις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε ο Άγιος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο εάν πιστεύει στον Θεό, είπε ότι «πιστεύω στον Θεό. Θα ήταν κοροϊδία, πρώτα στον εαυτό μου, αν έλεγα ότι δεν πιστεύω πουθενά. Δεν είναι η ζωή μου όπως ενός πιστού Χριστιανού αλλά είμαι σε μια διαδικασία εξερεύνησης του δικού μου εαυτού. Για μένα στη λέξη Θεός χωρούν μόνο οι λέξεις θυσία, αγάπη, ανιδιοτέλεια και αποδοχή».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων προσπάθησε να υιοθετήσει τη ζωή του Αγίου.

«Για παράδειγμα νήστευα. Δεν μπορούσα να έχω κοιλιά ενώ ο Παΐσιος έτρωγε κουλουράκια και τσάι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν»

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον απαιτητικό ρόλο που έπρεπε να υποδυθεί και δήλωσε πως «δεν είναι εύκολο. Είναι μια πρόταση, που σπανίζει. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό».

Επίσης, είπε ότι «αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί με την εκκλησία. Η επαφή που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή, αφιερωμένη στον θεό, στα εργόχειρά του. Παρόλα αυτά αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο.Επίσης, έπρεπε να μπω σε μια πιο βαθιά διαδικασία του τρόπου ζωής του».