Οι αστέρες της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας Jay-Z και Beyonce πλήρωσαν κρυφά «δεκάδες εκατοντάδες» δολάρια για την απελευθέρωση ακτιβιστών στη Βαλτιμόρη.

Το διάσημο ζευγάρι έδωσε χρήματα από την προσωπική του περιουσία προκειμένου να πληρώσουν τις εγγυήσεις πολλών ανθρώπων που είχαν συλληφθεί σε περιοχές των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των κρουσμάτων αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών, όπως γνωστοποίησε μία συγγραφέας που πρόσκειται στο περιβάλλον του τραγουδιστή.

Η Ντριμ Χάμπτον, συγγραφέας και ακτιβίστρια η οποία είχε εργαστεί στα απομνημονεύματα του Jay-Z με τίτλο Decoded που είχαν εκδοθεί το 2010, προχώρησε σε αυτές τις αποκαλύψεις σε μια σειρά από μηνύματα που είχε αναρτήσει στο Twitter, τα οποία ωστόσο ταχύτατα σβήστηκαν, τα αναπαρήγαγε όμως το περιοδικό Complex.

«Όταν χρειαζόμασταν χρήματα για (να πληρώσουμε) τις εγγυήσεις των διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη, εγώ… έστελνα μήνυμα στον Jay, όπως το είχα κάνει και στο Φέργκιουσον (και εκείνος) μου έστελνε δεκάδες χιλιάδες» δολάρια εντός ολίγων λεπτών, έγραψε η ίδια σε ένα από τα μηνύματα.

Η συγγραφέας αποκάλυψε επιπλέον ότι ο Jay-Z και Beyonce υπέγραψαν μία «παχυλή επιταγή» προκειμένου να στηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία»), ένα από τα σλόγκαν που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις αυτές.