Η εικόνα της να πιάνει τον γιο της από το αυτί  και να τον ξυλοφορτώνει μπροστά σε όλους, εν μέσω των ταραχών στη Βαλτιμόρη, έκανε τον γύρο του κόσμου. Η «Αμερικανίδα μάνα» Toya Graham που έγινε έξω φρενών όταν είδε στην τηλεόραση τον γιο της μεταξύ των διαδηλωτών που συγκρούονταν με την αστυνομία και έσπευσε «να τον μαζέψει» δήλωσε πως το έκανε επειδή δεν ήθελε ο γιος της να γίνει άλλος ένας Φρέντι Γκρέι.

Ο 25χρονος αφροαμερικανός πέθανε στις 19 Απριλίου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Ο θάνατός του προκάλεσε έκρηξη βίαιων επεισοδίων στη Βαλτιμόρη.

Η διάσημη πλέον μητέρα μεγαλώνει μόνη της έξι παιδιά και όπως είπε στο CBS News, με ό,τι αφορά τα παιδιά της δεν παίζει.

Περιέγραψε το πώς ο γιος της ήθελε να φύγει τρέχοντας όταν την είδε να καταφτάνει. «Είμαι μητέρα με μηδενική ανοχή.

Όποιος με ξέρει, ξέρει πως δεν το παίζω έτσι. Ήξερε, ήξερε πως έχει βρει τον μπελά του», είπε για τον γιο της.
«Είναι ο μοναχογιός μου και στο τέλος τέλος δεν θέλω να γίνει ένας Φρέντι Γκρέι», πρόσθεσε, «ήμουν θυμωμένη, ήμουν σοκαρισμένη γιατί κανείς ποτέ δεν θέλει να δει το παιδί του εκεί έξω να κάνει τέτοια πράγματα». 

Μία από τις πέντε κόρες της Graham, η Tameka Brown, είπε στο CNN πως δεν ήταν δύσκολο για τη μητέρα της να εντοπίσει τον 16χρονο αδελφό της. «Ξέρει τον γιο της, τον ξεχώρισε. Ακόμα και με τη μάσκα που εκείνος φορούσε, εκείνη ήξερε ποιος είναι», τόνισε. «Πάντα ήταν σκληρή και πάντα ξέρει τι κάνουμε», κατέληξε.

Η Graham εξομολογήθηκε στο CBS πως μερικές φορές λέει στον γιο της να μείνει μέσα. «Υπάρχουν μέρα που τον κλείνω στο σπίτι ώστε να μη βγει έξω. Και ξέρω πως δεν μπορώ να το κάνω αυτό για πάντα, είναι πια 16 χρονών…».