Παρόλο που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους επιτυχημένους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, οι ηθοποιοί που ακολουθούν δεν έγιναν διάσημοι και γνωστοί στο ευρύ κοινό παρά μόνο όταν πέρασαν το κατώφλι των 50. Και ενώ στους περισσότερους υπάρχει η εντύπωση ότι βρισκόντουσαν ανέκαθεν ανάμεσα στους Α- listers του διεθνούς κινηματογράφου, προς έκπληξη όλων κάτι τέτοιο δεν ισχύει για κάποιους από τους, κατά κοινή ομολογία, καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ!

Μόργκαν Φρίμαν

Μόργκαν Φρίμαν

Μπορεί να φαίνεται σε όλους ότι ο Μόργκαν Φρίμαν βρισκόταν πάντα στη λίστα των πρωτοκλασάτων ηθοποιών του Χόλιγουντ, αλλά ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στον κινηματογράφο που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό ήρθε όταν ήταν 50 ετών. Τότε ο Φρίμαν πρωταγωνίστησε στο «Street Smart» το 1987, για το οποίο ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Πριν από αυτό, ήταν κυρίως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παιδική τηλεοπτική σειρά «The Electric Company». Η καριέρα του απογειώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με τις συμμετοχές του στο «Glory» και στο «Driving Miss Daisy» που ήρθαν αμέσως μετά το «Street Smart».

Έλεν Μίρεν

Έλεν Μίρρεν

Οι λάτρεις του θεάτρου του West End του Λονδίνου μπορεί να την γνώριζαν πολύ νωρίτερα, αλλά η καριέρα και η φήμη της Έλεν Μίρεν εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ήταν γύρω στα 50 της χρόνια. Άρχισε να πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Prime Suspects» όταν ήταν 46 ετών και ήταν υποψήφια για το πρώτο της Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Madness of King George»– το 1995 όταν ήταν 50 ετών. Η καριέρα της, ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων όλο και απογειώνεται. Μάλιστα, στα 62 της κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «The Queen».

Τζούντι Ντεντς

Τζούντι Ντεντς

Όπως και η Μίρεν, η Τζούντι Ντεντς ήταν πρωτίστως θεατρική ερμηνεύτρια, τουλάχιστον στην αρχή της καριέρας της. Ενώ είχε πολλούς ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο όλα αυτά τα χρόνια, η επιτυχία της στον κινηματογράφο ήρθε κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Για παράδειγμα, ήταν 51 ετών όταν κυκλοφόρησε το «A Room with a View» το 1985. Έγινε υποψήφια για επτά Όσκαρ, κερδίζοντας το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» το 1999, όταν ήταν 65 ετών.

Κρίστοφ Βαλτς

Κρίστοφ Βαλτς

Ο Αυστρο-Γερμανός ηθοποιός Κριστόφ Βαλτς έπαιζε για χρόνια σε κινηματογραφικές παραγωγές πριν γίνει διάσημος. Έβγαζε τα προς το ζην ως ηθοποιός, αλλά έγινε διάσημος όταν του προτάθηκε ο ρόλος για τη συμμετοχή του στην ταινία «Inglourious Basterds» του Κουεντίν Ταραντίνο, η οποία κυκλοφόρησε το 2009 όταν ο Βαλτς ήταν 53 ετών. «Έχω κάνει τόσες πολλές δουλειές γιατί έπρεπε, όχι γιατί το ήθελα», είπε ο Βαλτς στον Guardian το 2015. «Και είναι τιμητικό να κάνεις μια δουλειά γιατί πρέπει να ταΐζεις τα παιδιά σου και ίσως υπάρχει κάτι σε αυτό για την εξέλιξή σου ως ηθοποιός. Αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο. Η απογοήτευση μπορεί να κάνει το καλύτερο για οποιονδήποτε. Και φοβάμαι να φανταστώ τι θα μου είχε συμβεί αν δεν ήταν ο Κουέντιν».