Θεωρείται ήδη το κακό παιδί του γαλλικού κινηματογράφου. Πλέον, ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ θα μπορεί να πάρει και… βραβείο με τα όσα αποκάλυψε για το «αμαρτωλό» παρελθόν του.

Τα κατορθώματα του πολλά… Υπό τον τίτλο «Έτσι απλά συνέβη» ο ηθοποιός εκθέτει τον εαυτό του στην αυτοβιογραφία του. Μιλάει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του, για τις παράνομες πράξεις στις οποίες επιδόθηκε, για την τραυματική εμπειρία με τη μητέρα του, αλλά και για τα ύστερα χρόνια της καταξίωσης και φτάνει μέχρι τους εναγκαλισμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η γλώσσα σκληρή, αλλά τα όσα έκανε ξεπερνούν κάποιες στιγμές τη φαντασία. Ο Ντεπαρτιέ αναφέρεται σε πορνεία, κλοπές νεκρών και όχι μόνο, φυλακή, αλλά και για την άρνηση που εισέπραξε από τη μητέρα του. Αποκάλυψε λοιπόν ότι στα νεανική του χρόνια, στο Σατορού, κάπου στην κεντρική Γαλλία, έκανε διάφορα. Όπως; Σύλησε τάφους για να αφαιρέσει χρυσαφικά και παπούτσια από νεκρούς, μπλέχτηκε σε καβγάδες, έγινε αρσενική πόρνη προς χάριν των πλούσιων οδηγών που περνούσαν από την περιοχή, έκλεψε τσιγάρα και έκανε φυλακή για την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Μάλιστα, όσον αφορά στην πορνεία τόνισε ότι ικανοποιούσε ομοφυλόφιλους. «Με πλησίαζαν, ζητούσαν σεξ και εγώ ζητούσα χρήματα». Παράλληλα, παίρνοντας μέρος στις αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις τον Μάιο του 1968, λήστευε φοιτητές αφαιρώντας τους ρολόγια και πορτοφόλια.

Η πιο σκληρή αποκάλυψη έχει να κάνει με τη μητέρα του, λέγοντας πως δεν τον ήθελε. Έτσι, την περίοδο που ήταν έγκυος σ’ αυτόν προσπάθησε να αποβάλλει τρυπώντας το σώμα της με βελόνες του πλεξίματος. «Επιβίωσα από τη βία της φτωχής μητέρας μου Λιλέτ», γράφει.

Και με τον πατέρα του όμως, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Το, περίεργο, όνομα αυτού ήταν Ντέντε -ήταν τα μόνα γράμματα της αλφαβήτου που μπορούσε να διαβάσει- ήταν μονίμως μεθυσμένος και δούλευε στα μεταλλεία. Μάλιστα, τονίζει πως ο ίδιος δεν έκανε ούτε για σύζυγος, ούτε γιαπατέρας. Γενικότερα για οικογενειάρχης. Όπως αναφέρει, είχε παντρευτεί την ηθοποιό Elisabeth Guignot –γόνο καλής οικογένειας των Παρισίων-με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γκιγιόμ και την Τζουλιέτ, αλλά είχε ακόμη δύο με δύο άλλες γυναίκες. Ο Ντεπαρντιέ παραδέχεται πως το παρελθόν του τον εκδικήθηκε στο πρόσωπο του αδικοχαμένου γιου του Γκιγιόμ. Ο Γκιγιόμ πέθανε στα 37 του από πνευμονία (το 2008), ενώ προηγουμένως είχε τραυματιστεί με το μηχανάκι του, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, έκανε με τη σειρά του τον ζιγκολό και είχε φυλακιστεί για κατοχή ναρκωτικών και για μικροκλοπές.

Πρόσφατα αποκάλυψε πως πίνει 14 μπουκάλια την ημέρα, ξεκινώντας από ένα μπουκάλι σαμπάνια και καταλήγοντας το βράδυ σε ένα μπουκάλι ουίσκι. Ισχυρίζεται πως αυτό δεν είναι σημάδι αλκοολισμού αλλά χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου με φοβίες. «Είμαι παθιασμένος με τον χτύπο της καρδιάς μου, με το γουργούρισμα που κάνουν τα έντερά μου, τον ήχο που κάνουν οι αρθρώσεις μου» γράφει και συνεχίζει: «Για να μην τα ακούω όλα αυτά, για να μην τρελαθώ άρχισα να πίνω τόσο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν είναι μεθυσμένος». Πάντως, σημειώνει πως δεν θεωρεί τον εαυτό του αλκοολικό.Ο Ντεπαρντιέ αναφέρεται και στη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2008 και αμέσως κατάλαβαν ότι έχουν πολλά κοινά. «Θα μπορούσαμε και οι δύο να έχουμε γίνει κακοποιοί. Όπως και για εμένα, έτσι και για εκείνον (τον Πούτιν) κανένας δε θα στοιχημάτιζε ούτε μια δεκάρα όταν ήμασταν 15».