Η Παναγιώτα Βλαντή φέτος έχει αποφασίσει να απέχει από την τηλεόραση και να ασχοληθεί με το θέατρο, με τα μαθήματα χορού και να έχει περισσότερο χρόνο για εκείνη.

Η ίδια μιλά για την απόφασή της αυτή και εξηγεί τους λόγους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΕΓΩ» ανέφερε ότι «Τηλεοπτικά δεν θα κάνω κάτι. Ενώ ήταν να συνεχίσουμε το “Μ+Μ” στο Mega, λόγω οικονομικής κρίσης το κανάλι αποφάσισε να μην συνεχιστούν κάποια σίριαλ. Θα κάνω όμως, θέατρο. Υπάρχει κάτι το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ συζητάω και για ένα θεατρικό για δεύτερη σεζόν.

Πρέπει να μένεις εκτός όταν και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν. Δεν θα κάνω τηλεόραση για να είμαι σώνει και καλά στην τηλεόραση. Θέλω να είναι κάτι που θα μου αρέσει και θα με πάει και λίγο παρακάτω».

Όσο για το αν τη ενοχλεί να βλέπει τον εαυτό της σε περιοδικά σε πολύ προσωπικές στιγμές, απάντησε: «Θυμώνω πολύ όταν βλέπω φωτογραφίες μου σε προσωπικές στιγμές, ενώ για παράδειγμα ψωνίζω. Δεν μου αρέσει να βλέπω φωτογραφίες μου χωρίς αν το περιμένω. Το να πάω σε μια πρεμιέρα, το να πάω κάπου που έχει κάμερες δεν πειράζει. Ξέρω ότι θα φωτογραφηθώ. Όταν όμως δεν το επιλέγω θυμώνω».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σχέση της αλλά και στην επιθυμία της να γίνει μητέρα: «Είμαστε πέντε χρόνια μαζί. Δεν θέλω να απασχολώ τα έντυπα με τέτοια πράγματα, με ποιον είμαι πού πηγαίνουμε για φαγητό. Και πρέπει να σέβομαι και την επιθυμία του συντρόφου μου.

Είμαι χαμηλών τόνων, είμαι ντροπαλή στο να εκθέτω τη ζωή μου. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να είμαστε καλά και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας αρέσουν. Αν αυτά είναι ο γάμος και ένα παιδί είναι ευπρόσδεκτα. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι ένα παιδί. Όταν είσαι χρόνια με έναν άνθρωπο και ζεις από την πρώτη στιγμή μαζί του, νιώθεις σαν παντρεμένος. Το παιδί το θεωρώ πιο σημαντικό»’.