Για τον γάμο της μίλησε η Gwyneth Paltrow στο βρετανικό περιοδικό Glamour λέγοντας ότι ο γάμος είναι μία δύσκολη υπόθεση.

«Είναι δύσκολο να είσαι παντρεμένη! Ζεις όμορφες στιγμές, αλλά και αρκετές δυσάρεστες. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Κάποτε είχα ρωτήσει τον πατέρα μου: “Πως καταφέρνετε και είστε παντρεμένοι με τη μαμά εδώ και 33 χρόνια”; Και εκείνος μου είχε απαντήσει: “Ποτέ δε θέλαμε τα ίδια χρονικά διαστήματα να πάρουμε διαζύγιο”. Όταν δυο άνθρωποι θέλουν την ίδια στιγμή να χωρίσουν, τότε είναι οριστικό! Αυτή είναι η αλήθεια» είπε η σέξι ηθοποιός.

Για τον δέκα χρόνων γάμο της τόνισε: «Με τον Martin γελάμε, είμαστε φίλοι, μας αρέσουν τα ίδια. Εγώ είμαι αρκετά προσγειωμένο άτομο και ο Chris ένας τρελός επιστήμονας και ιδιοφυής στιχουργός. Οπότε, ποτέ δεν του λέω, “που είσαι έπρεπε να έχεις γυρίσει μέχρι τώρα”. Δεν έχω ποτέ τέτοιες απαιτήσεις από αυτόν γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ ταλαντούχος και φτιάχνει όμορφα πράγματα για όλους τους ανθρώπους με τη δουλειά του».

Η Gwyneth Paltrow έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το κλειδί για ένα γάμο είναι ο συμβιβασμός και πως «υπάρχουν ολόκληρες περίοδοι που δεν είναι και πολύ ρόδινα τα πράγματα».