Για την εγκυμοσύνη της, την προβολή της από τα μέσα ενημέρωσης, την κριτική που έχει δεχθεί αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης μίλησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο ένθετο People της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

«Ένιωσα ίσως ένα πιο έντονο ενδιαφέρον, αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος δεν μένει σε μια κοιλιά. Θα το κουβεντιάσει μία, δύο, τρεις… Ξέρεις, πολλές φορές παγιδεύομαι μόνη μου, γιατί είμαι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος και απαντώ σε ό,τι και αν με ρωτήσει κανείς. Έτσι, πολλοί σκέφτονται για μένα “σιγά, κορίτσι μου κι άλλες έκαναν παιδί αλλά δεν το έζησαν τόσο έντονα!”. Το ίδιο είχε συμβεί και στον γάμο μου. Έχει τύχει να ακούσω να λένε “κι άλλες παντρεύτηκαν, δεν έκαναν έτσι. Δεν προσπαθώ να υπερτονίσω ποτέ κάτι, είτε λέγεται γάμος, είτε λέγεται εγκυμοσύνη. Θέλω, όταν είμαι συνεντευξιαζόμενη, να μπορώ να δίνω τη δική μου αλήθεια και να απαντώ σε ό,τι με ρωτούν» είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι “πουλάει” περισσότερο αυτή η περίοδος. Ή μπορεί να πουλάει για ένα εξώφυλλο ή για μια φωτογράφιση. Οk, ο κόσμος χαίρεται με μια τέτοια είδηση, ακόμη κι αν δεν σε γουστάρει, αλλά δεν μένει εκεί. Δεν είπα ποτέ ότι θα γεννήσω τον Μεσσία ή ότι παντρεύτηκα τον πρίγκιπα. Απλώς είμαι ευτυχισμένη και θέλω να μοιράζομαι το συναίσθημά μου όσο πιο αυθεντικά μπορώ».

Για τα νούμερα τηλεθέασης και πόσο μπορεί να ευνοηθεί σε αυτά μια εγκυμονούσα παρουσιάστρια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε: «Αν είσαι σε μια τρίωρη εκπομπή ζωντανή κι έχεις και μια στήλη μαγειρικής και έχεις και λιγούρες και λίγο κάτι σου μυρίζει και το κουβεντιάζεις, ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει. Σε εμάς φέτος στην εκπομπή είναι τόσο συγκεκριμένα τα πράγματα, οι χρόνοι και η δομή που… τι να σου πω; Μπορεί και να έχει βοηθήσει και να μην το έχω καταλάβει. Αλλά δεν έχει συμβεί συνειδητά από πλευράς μου».