Ο Ορέστης Τζιόβας δεν διστάζει να δηλώσει πως είναι ερωτευμένος και νιώθει γεμάτος!
Ο γοητευτικός ηθοποιός παραδέχεται πως η εξωτερική του εμφάνιση του έχει ανοίξει πόρτες «σε οποιαδήποτε ενασχόλησή μου, ακόμα και στην υποκριτική», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Life & Style».

Ο ηθοποιός δεν διστάζει να αποκαλύψει πως τον έχουν φλερτάρει άντρες με το πρόσχημα να τον βοηθήσουν στην καριέρα του. «Κυρίως το βίωσα στην Αθήνα. Μέχρι να φύγω από Θεσσαλονίκη μου είχε συμβεί μόνο μία φορά. Δεν έχω ταμπού στην θέληση του άλλου να γοητεύεται από το ίδιο φύλο. Έχω και πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Το να γίνεται «μόδα» είναι που με ενοχλεί. Από την άλλη πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ ετεροφυλόφιλων είναι δυσκολότερες, εφόσον πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους: Του άντρα και της γυναίκας».

Όσον αφορά τον γάμο, ο Ορέστης λέει πως τον έχει σκεφτεί, ενώ υποστηρίζει ακόμα πως θα ήταν ικανός να τα παρατήσει όλα για ένα παιδί! «Θα μπορούσα να τα παρατήσω όλα και να αφιερωθώ στην πατρότητα. Πιστεύω ότι ο ρόλος του πατέρα είναι ο πιο δύσκολος ρόλος. Μάλιστα, όπως έχω συζητήσει με την ψυχολόγο μου πάνω σε αυτό το θέμα, όσο και αν θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου με πράγματα που έλειψαν σε μένα, ο πρώτος κώδικας που θα χρησιμοποιήσεις είναι αυτός που έχεις πάρει από το σπίτι σου».