Μία σπουδαία διεθνής αναγνώριση έλαβε η Μιμή Ντενίση, καθώς βραβεύτηκε με το πλατινένιο παράσημο από την Ακαδημία Γραμμάτων, Επιστημών και Τεχνών της Γαλλίας, τιμώμενη για τη συνολική και πολύχρονη προσφορά της στον πολιτισμό. Η διάκριση αυτή αποτελεί μία σημαντική επιβεβαίωση της επιρροής του έργου της πέρα από τα ελληνικά σύνορα.
Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας δεν έκρυψε τη βαθιά συγκίνησή της κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.
«Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα και συγκινήθηκα. Συγκινήθηκα και με την ανταπόκριση των Γάλλων και την αγάπη τους για την Ελλάδα», δήλωσε στην εκπομπή «Buongiorno».
Η Μιμή Ντενίση, πέρα από την προσωπική της χαρά, θέλησε να τονίσει τη σημασία της αναγνώρισης του ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.
«Πέρα από εμένα, είναι σημαντικό να γίνει κάτι τέτοιο για τον πολιτισμό. Έχουμε συνηθίσει να τιμούνται κυρίως αθλητές. Οι Γάλλοι κάνουν τα πάντα με τόση μεγαλοπρέπεια. Προφανώς κάποιοι με πρότειναν για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.