Παραλίγο να καταρρεύσει επί σκηνής ο Γιάννης Πλούταρχος καθώς την ώρα που ήταν στην πίστα και τραγουδούσε ένιωθε έντονη δυσφορία, είχε βήχα και ατονία.

Ο τραγουδιστής επέλεξε να εμφανιστεί στο μαγαζί παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο Σάββατο είχε προσβληθεί από γρίπη, επέλεξε να εμφανιστεί στο αγαπημένο του κοινό αν και ο επιχειρηματίας του μαγαζιού του είχε προτείνει να μην ανοίξουν το μαγαζί εκείνη τη μέρα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος όμως πήγε κανονικά στο μαγαζί, ήπιε κάποια ζεστά ροφήματα και αφού άρχισε να αισθάνεται λίγο καλύτερα θέλησε να δουλέψει κανονικά, αφού το κέντρο ήταν κατάμεστο.

Την ώρα που τραγουδούσε η Αμαρυλλίς, ο Γιάννης Πλούταρχος άρχισε να αισθάνεται έντονη δυσφορία. Ωστόσο ανέβηκε στη σκηνή αλλά δεν μπορούσε καλά καλά να αναπνεύσει.

Έτσι ενημέρωσε το κοινό ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, κάλεσε τον αδερφό του επί σκηνής και αποχώρησε για το καμαρίνι του έχοντας τάσεις λιποθυμίας. Συνεργάτης του τον συνόδευσε σπίτι του, όπου και τον επισκέφτηκε γιατρός χορηγώντας του ακόμα πιο ισχυρή αντιβίωση.