Την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες απεργίες του Σωματείου Σεναριογράφων (WGA) και του Σωματείου Ηθοποιών (SAG-AFTRA) της Αμερικής εξέφρασε ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος μίλησε στο ψηφιακό συνέδριο Digital X στη Γερμανία και τόνισε ότι θέλει να δει μία δίκαιη συμφωνία για τους σεναριογράφους και τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που απεργούν εδώ και μήνες.

«Κανείς δεν θέλει να με ακούσει να μιλάω για αδικία, σωστά; Επειδή είχα τύχη στην καριέρα μου. Αλλά ο κλάδος μας έχει 160.000 ηθοποιούς που αγωνίζονταν να βγάλουν τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν… Λοιπόν, είναι σωστό που διαμαρτύρεστε. Νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Κλούνεϊ μίλησε και για τον πιθανό τερματισμό των απεργιών και για αυτό που θα ήθελε να δει ως αποτέλεσμα: «Όλοι υποστηρίζουμε μία αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή. Αυτό φαίνεται δίκαιο» είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι πολλοί ηθοποιοί που είναι πολύ επιτυχημένοι, με την πάροδο του χρόνου συμμετέχουν για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Στις 14 Ιουλίου, όταν το Σωματείο Ηθοποιών SAG-AFTRA προχώρησε σε απεργία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Σωματείο Σεναριογράφων που απεργούσε από τον Μάιο, ο Κλούνεϊ δήλωσε στο THR: «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής στον κλάδο μας. Για να επιβιώσει ο κλάδος μας, πρέπει να αλλάξει. Για τους ηθοποιούς, αυτό το ταξίδι ξεκινά τώρα».