Όπως συμβαίνει και με τα ρούχα, κάθε τόσο νέα προγράμματα προπόνησης κάνουν την εμφάνισή τους και γίνονται μόδα. Ωστόσο υπάρχουν και οι «κλασικές αξίες», δοκιμασμένες μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά τη σωματική διάπλαση και την υγεία σας.

Το πρόγραμμα ασκήσεων που ακολουθεί, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα από τα κορυφαία της γυμναστικής με αντιστάσεις. Αποτελείται από μόλις 4 ασκήσεις και χρειάζονται 3 σετ των 10 επαναλήψεων ανά άσκηση, 3 φορές την εβδομάδα.

Πρόκειται για ασκήσεις που ενεργοποιούν πολλούς διαφορετικούς μυς και επιπλέον το πρόγραμμα προπόνησης έχει ρυθμιστεί ως «κύκλωμα», ώστε η μια άσκηση να εκτελείται μετά την άλλη και με αυτόν τον τρόπο οι μύες που δουλεύονται κατά την πρώτη άσκηση να μπορούν να ξεκουράζονται ενώ εκτελείται η επόμενη.

Αυτή είναι λοιπόν, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα γυμναστικής Wellness52, η καλύτερη προπόνηση με αλτήρες για όλο το σώμα.

Μπροστινά καθίσματα με αλτήρες

Αυτή η κίνηση θα γυμνάσει πρωτίστως τους τριπλούς εκτεινόμενους μυς σας (γάμπες, γλουτιαίους, τετρακέφαλους).

Άρσεις πάγκου με αλτήρες

Αυτή η άσκηση δίνει έμφαση στο στήθος, στους τρικέφαλους και στους ώμους. Εάν έχετε έναν πάγκο, αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μεγαλύτερο εύρος κίνησης και περισσότερη μυϊκή ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης. Ωστόσο, εάν δεν έχετε διαθέσιμο πάγκο, το να ξαπλώνετε στο πάτωμα λειτουργεί μια χαρά.

Άρσεις θανάτου

Είναι μια από τις πιο σημαντικές ασκήσεις που υπάρχουν. Αυτή η κίνηση ενεργοποιεί τους γλουτούς, τους μηριαίους και άλλους μυς των ποδιών και της πλάτης. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η πλάτη σας παραμένει ευθυτενής και δεν λυγίζει.

Σκυφτή κωπηλατική με αλτήρες

Αυτή η άσκηση θα λειτουργήσει κυρίως τους δικέφαλους μυς και τους μυς της πλάτης. Εάν νιώθετε ότι αυτή η παραλλαγή επιβαρύνει τη μέση σας, μπορείτε να εκτελέσετε την έκδοση με το ένα χέρι να στηρίζει το σώμα σας σε έναν πάγκο.