Για αποτελεσματική απώλεια βάρους στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα η διατροφή. Παράλληλα, η σχέση μεταξύ του πεπτικού συστήματος και της απώλειας βάρους είναι περίπλοκη, με τις σωστές επιλογές τροφίμων να συμβάλλουν όχι μόνο σε μια πιο αδύνατη όψη, αλλά και στη βελτίωση της πέψης.

Το «She Finds» μίλησε με την ειδικό στην απώλεια βάρους, Joanna Wen, για τις τρεις εκπληκτικές τροφές που μπορείτε να φάτε και θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά και να ελαχιστοποιήσετε τη δυσπεψία.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο, που συχνά εξυμνείται για την πλούσια, κρεμώδη υφή και την εκπληκτική γεύση του, παίζει διπλό ρόλο στην απώλεια βάρους και στην ανακούφιση από τη δυσπεψία. Παρά το γεγονός ότι έχει αρκετές θερμίδες, είναι γεμάτο με μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στην αίσθηση κορεσμού και μπορούν να βοηθήσουν στο να περιορίσετε τις ανθυγιεινές λιγούρες.

«Γεμάτα με υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες, τα αβοκάντο θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην πέψη. Επιπλέον, τα υγιεινά λιπαρά του αβοκάντο συνδέονται με τη βελτιωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, η οποία μπορεί να προάγει τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος και να σας βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους. Ο συνδυασμός των υγιεινών λιπαρών και των φυτικών ινών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας ενδεχομένως τις λιγούρες και βοηθώντας στην απώλεια λίπους», λέει η Wen.

Αβοκάντο

Γιαούρτι

Γεμάτο πρωτεΐνες, το γιαούρτι προάγει το αίσθημα πληρότητας, βοηθώντας στον έλεγχο της όρεξης και ενδεχομένως μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υποστηρίζει, επίσης, τη διατήρηση των μυών, σημαντικό για όσους ασκούνται ως μέρος της στρατηγικής τους για να χάσουν βάρους.

Η Wen αναλύει περαιτέρω και λέει: «Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και προβιοτικά, το γιαούρτι μπορεί να προάγει το υγιές μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση πληρότητας, η οποία βοηθά με τη σειρά της στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και στις προσπάθειες απώλειας βάρους».

Γιαούρτι

Φακές

Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν ένα παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας, βοηθώντας στον έλεγχο της όρεξης και ενδεχομένως στη μείωση της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης. Βοηθούν, επίσης, στο να παραμείνουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, έναν βασικό παράγοντα για την αποτελεσματική διαχείριση του βάρους.

Η Wen αναφέρει ότι «πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, οι φακές μπορούν να συμβάλουν στο αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής. Η υψηλή περιεκτικότητα των φακών σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να προάγει την υγιή πέψη, υποστηρίζοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο. Επιπλέον, ο συνδυασμός πρωτεΐνης και φυτικών ινών στις φακές μπορεί να υποστηρίξει σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της λιγούρας και να βοηθήσει στην απώλεια λίπους».

Φάκες