Ο FDA στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει τον Ιούνιο για να εξετάσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» στα εμβόλια των Pfizer και Moderna που είναι κατά του κορονοϊού για τον εμβολιασμό βρεφών από την ηλικία των 6 μηνών.

Σύμφωνα με το Reuters, για να εγκριθούν τα εμβόλια οι ειδικοί θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών που θα υποβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Στη συνέχεια η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα ανακοινώσει την απόφασή της.

Μάλιστα, ο FDA ανέφερε ότι η επιτροπή σκοπεύει να συνεδριάσει στις 8, 21 και 22 Ιουνίου, ωστόσο αυτές οι ημερομηνίες είναι «προσωρινές» και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.

Φάουτσι: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, τόνισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και είναι απίθανο οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξαλείψουν ποτέ τον ιό.

«Όταν είπα ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε αυτήν την κεραυνοβόλα οξεία φάση, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία τελείωσε. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι οι αξιωματούχοι του υγειονομικού τομέα ελπίζουν ότι θα βγει η χώρα από την «οξεία πανδημική φάση», όπως την αποκάλεσε και θα φτάσει σε ένα σημείο όπου ο ιός θα μπορεί να ελεγχθεί.