Το γονίδιο της «νεότητας» εντόπισαν επιστήμονες αμερικανικού πανεπιστημίου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι μαύροι έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να το έχουν στο DNA τους, σε σχέση με τους λευκούς.

Επιστήμονες από το Χάρβαρντ διεξήγαγαν μια έρευνα σε μια βάση δεδομένων, η οποία αφορούσε σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους και βρήκαν ότι ένας στους δέκα λευκούς και ένας στους πέντε μαύρους Αμερικανούς φέρουν στα γονίδιά τους αυτή τη «γενετική συνταγή» για… νεανικό δέρμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η παρουσία αυτού του γονιδίου, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μοιάζουν μέχρι και 10 χρόνια νεότεροι, από την πραγματική τους ηλικία.

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε ακόμη να εξηγεί τη νεανική εμφάνιση διαφόρων σελέμπριτις, όπως η ηθοποιός Χάλε Μπέρι (48 ετών) ή το πρώην μοντέλο Ιμάν (59 ετών), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο δερματολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.

Τα γονίδια εντάσσονται σε επτά κατηγορίες, οι οποίες επηρεάζουν τομείς, όπως η επιδιόρθωση του DNA και η απόδοση της επιδερμίδας ενάντια σε επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η καθηγήτρια δερματολογίας από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, Alexa Kimball, δήλωσε σχετικά: «Πολλοί από εμάς πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι με πιο σκούρα επιδερμίδα γερνούν καλύτερα, λόγω των χρωστικών ουσιών στο δέρμα τους και της καλύτερης προστασίας που έχουν έναντι των βλαβερών ηλιακών ακτινών, όμως ανακαλύψαμε υπάρχει κάτι παραπάνω. Έχουν άλλα χαρακτηριστικά στο δέρμα τους, τα οποία τους κάνουν να γερνούν καλύτερα, για τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε καμία ιδέα».