Άνοιξε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30-39, αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι 40άρηδες.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως οι πολίτες ηλικίες 30-39, για τους οποίους αργεί ακόμη η σειρά τους για τους εμβολιασμούς, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca κλείνοντας ραντεβού από τη Μεγάλη Τρίτη.

Έτσι, λοιπόν, τις επόμενες ώρες οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα μπορούν μέσω του emvolio.gov.gr, έχοντας το ΑΜΚΑ τους, να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4).

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Μεγάλη Πέμπτη οι 40-44 και Μεγάλο Σάββατο οι 45-49

Ο κ. Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Μ. Δευτέρας (26/4) για τον εμβολιασμό, ανακοίνωσε και το άνοιγμα των ραντεβού για τους 40άρηδες.

Αρχικά την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ηλικίες από 45-49 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό ο οποίος θα γίνεται με τα σκευάσματα που θα είναι διαθέσιμα στα εκάστοτε εμβολιαστικά κέντρα.

Έρχεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στη «μάχη» κατά του κορονροϊό μπαίνει και το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το εν λόγω σκεύασμα θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από Τετάρτη, 5 Μαΐου.