Η αϋπνία είναι ένα συχνό πρόβλημα που απασχολεί σημαντικό ποσοστό ανθρώπωνκαι στη χώρα μας. Πρόκεται για μια δυσάρεστη κατάσταση που αφορά περισσότερο τους ηλικιωμένους, το γυναικείο πληθυσμό και άτομα που εργάζονται σε βάρδιες. Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την αϋπνία είναι το στρες, η παρουσία νοσημάτων (ψυχολογικών, νευρολογικών κ.ά.) καθώς και οι κακές συνήθειες ύπνου.

Όσοι ταλαιπωρούνται από αϋπνίες εμφανίζουν σημαντική καθυστέρηση στο να αποκοιμηθούν, πολλές φορές ξυπνούν στη διάρκεια της νύχτας και δυσκολεύονται να κοιμηθούν ξανά ή ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ύπνος τους να μην είναι ικανοποιητικός ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα ξεκινά όταν το άτομο εμφανίζει έντονη δυσφορία, εμμονή γύρω από τον ύπνο και πολύ συχνά φοβίες που σχετίζονται με την κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Ποιες οι συνέπειες της αϋπνίας;

*Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 91443/23-12-2015 (Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ). Πριν τη χρήση συμβουλευτείτε το φύλλο οδηγιών του προϊόντος.

Η αϋπνία έχει επίδραση στην υγεία και στην καθημερινότητα του ατόμου και σχετίζεται με:

  • Μειωμένη ικανότητα στη συγκέντρωση και την παγίωση της μνήμης
  • Επιβράδυνση των γνωστικών λειτουργιών
  • Προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα
  • Αύξηση του σωματικού βάρους
  • Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης  αρτηριακής πίεσης, διαβήτη ή καρδιαγγειακής νόσου
  • Σεξουαλικά προβλήματα
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Διαταραχές διάθεσης
  • Μειωμένη ικανότητα ανταπόκρισης στις καθημερινές δραστηριότητες

Να σημειώσουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό τροχαίων αποδίδεται στην αυξημένη κόπωση του οδηγού και στην στέρηση ύπνου.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά που έχουν αϋπνίες, εμφανίζουν πολύ συχνά προβλήματα συμπεριφοράς όπως η διάσπαση προσοχής και η υπερκινητικότητα.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αϋπνία;

Η ίδια η φύση προσφέρει λύσεις που μπορούν να μας χαρίσουν έναν αναζωογονητικό και ποιοτικό ύπνο με τη βοήθεια συμπληρωμάτων διατροφής.

Η Valetonina είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με μελατονίνη και βαλεριάνα κατάλληλο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Έχει έναν έξυπνο τρόπο  δράσης ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση των δυο συστατικών της σε διαφορετικούς χρόνους για πιο αποτελεσματική δράση.

Η επικάλυψη του δισκίου περιέχει μελατονίνη και το εσωτερικό του βαλεριάνα. Αρχικά απελευθερώνεται η μελατονίνη η οποία συμβάλλει στην πιο γρήγορη επέλευση του ύπνου και στη συνέχεια η βαλεριάνα η οποία προσφέρει παρατεταμένο και ήρεμο ύπνο.